nlendeit +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Culinair

In culinair opzicht kom je tijdens je vakantie in de regio Abruzzo zeker niets tekort. Het eten is allemaal even heerlijk, bovendien kun je hier nog culinair genieten voor een betaalbare prijs.

Wij hebben tal van goede adresjes voor je geselecteerd, waar je kunt genieten van de heerlijke Italiaanse keuken:

  • De vers gemaakte pasta in Abruzzo is verrukkelijk: “Spaghetti alla chitarra” is zo’n typische specialiteit uit Abruzzo; deze spaghetti wordt gemaakt met een soort gitaar.
  • De regionale antipasto is een absolute aanrader. Als u een antipasto misto besteld, krijgt u een grote verscheidenheid aan hapjes; na het eten van al dat lekkers ben je vaak al helemaal voldaan. Eigengemaakte salami en pecorino, een overheerlijke schapenkaas tref je bijna altijd aan in dit gerecht.
  • Abruzzo staat verder bekend om zijn “arrosticini”. Dit zijn vleesstokjes met heerlijk gekruide stukjes schapenvlees geroosterd op een traditioneel houtvuur. Ze worden vaak geserveerd in een soort bierpul en zijn gewikkeld in aluminiumfolie. De smaak is overheerlijk. Deze beroemde arrosticini zijn alleen verkrijgbaar in Abruzzo. Eenmaal geproefd blijf je er van eten.
  • Natuurlijk moeten we de olijfolie niet vergeten. Net als groenten, fruit en noten groeien ook de olijven goed op de vruchtbare bodem van Abruzzo. Overal waar je kijkt, zie je olijfbomen. De regionale olijfolie is zeer smaakvol; gewoon een stukje brood met een beetje olijfolie is al een ware lekkernij.

Abruzzo staat bekend om zijn goede wijnen. De meest bekende is de Montepulciano d’Abruzzo, een niet te zware, fruitige rode wijn. Deze wijn past prima bij vlees, pasta, kaas, maar kan natuurlijk ook gewoon voor de gezelligheid worden gedronken met familie en vrienden.

De Trebbiano is een heerlijke witte wijn en past uitstekend bij vis en groenten. Op warme dagen is een glas Trebbiano ook zeker niet verkeerd.

Een italiaans likeurtje om de maaltijd af te sluiten, mag natuurlijk ook niet worden vergeten:

  • De bij iedereen bekende Limoncello wordt koud gedronken en is gemaakt van citroenen. Naast dat het natuurlijk ontzettend lekker is, helpt het ook de spijsvertering.
  • Amaro Abruzzese wordt gemaakt van verschillende kruiden. Het is sterk van smaak en wordt vooral gedronken na een zeer uitgebreide maaltijd.
  • Ratafia is een speciale streek likeur en wordt gemaakt van wilde kersen. Een hele aparte, maar lekkere likeur.
  • Aurum is ook een lekkere likeur. Het wordt gemaakt van sinaasappelen en lijkt erg of de Franse Cointreau.