nlendeit +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Steden / dorpen

Ruim 200 dorpjes in Italië mogen zich de trotse drager van het keurmerk “I borghi piu belli d’Italia”noemen. Het zijn daarmee officieel “de mooiste dorpjes van Italië”. Mooi zijn ze inderdaad met hun sfeervolle straatjes, bijzondere pleinen en musea en fotogenieke doorkijkjes.
In Abruzzo zijn ook enkele van deze “borghi piu belli” te vinden, te weten: Castel del Monte, Santa Stefano di Sessanio en ook Penne (het dorp op enkele km’s van onze bed & breakfast).

Penne is een levendig stadje met verschillende winkels, restaurants en bars. Er zijn diverse musea en oudheden te bezichtigen. Je kunt er heerlijk slenteren over de Viale S. Franceso, genietend van een heerlijk ijsje van Gelateria e Yogurterie Conamore.
(Alles over Penne: Tutto Penne – www.tuttopenne.com)

De steden Chieti en Teramo zijn ook zeker een bezoek waard: Chieti is een oude stad met enkele Romeinse tempels en diverse middeleeuwse gebouwen. De stad heeft enkele musea, waaronder het Nationaal Archeologisch Museum van de Abruzzen. Teramo is een historische stad. In het historisch centrum zijn nog resten van een Romein Amfitheater te vinden. De kerk van Madonna delle Grazie is zeker een bezoek waard, evenals de kathedraal van San Berardo.

In de nabije omgeving van ons huis ligt het schilderachtige dorpje Loreto Aprutino. In het oude centrum kun je een olijfmuseum bezoeken. Ook de Chiesa Santa Maria in Piano mag niet worden overgeslagen.

Pescara is door de afwezigheid van een historisch centrum, een moderne stad en beschikt over talloze winkels. Vanuit het centrum loop je binnen een paar minuten naar de prachtige zandstranden met palmbomen. Langs de lange boulevard kun je wandelen, fietsen en vind je diverse goede restaurants en strandtenten. Er is een grote jachthaven en bovendien bevindt zich hier de internationale luchthaven van Abruzzo.
www.pescara.nl

Even buiten Citta Sant’Angelo vind je de grootste factory outlet van Abruzzo met ruim 80 verkooppunten van grote merken. Er zijn gratis parkeerplaatsen en op een regenachtige dag is deze outlet een bezoekje meer dan waard.
Citta Sant’Angelo is een prachtig historische stadje gelegen bovenop een heuvel, met prachtig uitzicht op Pescara en de Adriatische zee.

In de B&B kamers kun je dmv een QR code nog meer tips voor bezoekjes aan steden/dorpen in de omgeving vinden. Hier vind je een lijst met restaurants, osteria en enoteca in de buurt.

Ieder dorp/stad heeft z’n eigen feesten, waar meestal, ja hoe kan het ook anders, heerlijk kan worden gegeten.