nl +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Nieuwsbrief 34, okt.2020

Ons 4e seizoen zit er op. Zaterdag 17 oktober zijn onze laatste gasten vertrokken.

Het is een vreemd, kort, onstuimig, gezellig seizoen geweest. Na een hele slechte start, is ons seizoen verrassend goed op gang gekomen. Na de vele annuleringen die we in eerste instantie ontvingen, kwam vanaf half juli de ene na de andere last-minute boeking binnen. Mensen die van plan waren naar Spanje, Maleisië, Uganda, Amerika of Bonaire te gaan, kwamen (noodgedwongen) onze kant op. Nog nooit waren we zo blij om een tweede keus te zijn 😊. Ook anders dan andere jaren, hebben we dit jaar ook veel gezinnen met kinderen ontvangen en tot ieders tevredenheid!

Afgelopen week zijn we druk bezig geweest om het huis winterklaar te maken. Al het beddengoed is gewassen, de kamers gepoetst en ook buiten is er al veel werk verzet. Tijdens het olijven plukken, snoeien we altijd gelijk de bomen. En voor de mensen die hier wel eens geweest zijn: het is flink buffelen om al die takken naar beneden te sjouwen. De grootste takken zaagt Marcel vervolgens klein voor de houtkachel in onze keuken en voor de pizza-oven. Olijfhout is heel hard en heeft daardoor veel branduren. Van de kleinere takken hebben we een natuurlijke afrastering gemaakt tegen de zwijnen. Afgelopen voorjaar hadden we voor ons huis al over het grootste gedeelte een hek geplaatst, maar als de zwijnen van boven komen, lopen ze zo via de moestuin alsnog ons grasveld voor het huis op. Met deze natuurlijke afrastering hopen we dit te voorkomen.

Terugblik 2020

3 juni: we ontvangen onze eerste Italiaanse gasten; zo fijn dat we open mogen! Helaas zijn de grenzen binnen Europa nog gesloten, waardoor we voor mei en juni veel annuleringen hadden gekregen; gelukkig heeft bijna iedereen zijn vakantie doorgeschoven naar volgend jaar en de kookweek van mei hebben we zelfs kunnen verzetten naar oktober.

15 juni: Sander en Marion komen met vrienden (Bryan en Fiona). Zo fijn! Heerlijk om je zoon en schoondochter na zo’n lange periode van onzekerheid weer in je armen te kunnen sluiten. Wat hun vakantie helemaal bijzonder maakte, was dat Sander Marion ten huwelijk heeft gevraagd. Wat was Marion verrast en wat heeft ze hier lopen stralen.

In de 2e helft van juni ontvangen we ook nog andere gasten. Leuk om te noemen dat één van hen, Roger, het heeft gepresteerd om hier met zijn racefiets naar boven te fietsen! Wat een sportman ben je dan!

 

3 juli: we vertrekken voor 2 weken naar Nederland. De fitvakantie is geannuleerd en verzet naar volgend jaar. De deelnemers zouden onze eerste gasten uit Nederland zijn die met het vliegtuig konden komen; zij durfden het niet aan, wat wij heel goed konden begrijpen. In Nederland al onze kinderen en kleinkinderen weer gezien; wat een rijkdom.

16 juli zijn we weer terug op ons honk, omdat we 18 juli weer gasten krijgen. Je zal het niet geloven, maar ook Ted (die hier trouwens samen met zijn vrouw Marinka in een echte oldtimer Snoek naartoe zijn komen rijden) presteerde het om met zijn racefiets hier naar boven te fietsen. Het moet niet gekker worden: 2 van die sportmannen in één jaar!! Vanaf het moment dat we weer thuis zijn, krijgen we de ene na de andere last-minute boeking. We weten niet wat ons overkomt; dit hadden we echt niet verwacht.

9 augustus ontvangen we weer in Italianen in onze B&B. Heel anders dan Nederlandse gasten, maar natuurlijk altijd fijn dat ook zij ons weten te vinden.

16 augustus: feest, want Stefan, Martijn & Sophie arriveren met Mees en Lev. Even geen andere gasten en heerlijke van en met elkaar genieten. Geweldig om Mees en Lev zo te zien genieten. We hebben echt een fantastische tijd met elkaar gehad. Het lijkt wel dat door corona je nog meer van elkaar geniet dan anders….

En dan is het al september: een volle maand met veel gasten en dus veel gezelligheid.

12 september komt opa Jan met zijn 3 reisbegeleidsters Marjan, Debby en Marischa 😉. Geweldig dat deze vriendinnen ieder jaar opa meenemen naar hun vriendinnenweek.

September sluiten we af met onze, inmiddels al traditionele kookweek. Doordat Ryanair in coronatijd slechts 1 keer per week vliegt, duurt de kookweek een hele week. Het was in alle opzichten weer een geweldige week: heerlijke gerechten bereid, veel gezelligheid met elkaar, de Campo bezocht, een workshop pasta maken (waarbij we de typische Abruzzese chitarra hebben gemaakt) en een supergezellige pizzamiddag! Sanne, de jongste deelneemster aan deze kookweek, heeft een prachtig filmpje gemaakt: een mooi herinnering.

Oktober: het wordt spannend. De coronabesmettingen lopen overal weer op. Gelukkig gaat het in Italië nog goed. Peter en Saskia die in eerste instantie van plan waren om naar Bonaire op vakantie te gaan, kwamen begin oktober onze kant op. Bonaire werd code oranje en Italië was nog geel, dus kozen ze voor onze B&B voor 10 dagen vakantie. Ondertussen wordt het steeds onrustiger wat corona betreft. De besmettingen in Nederland lopen op en Italië gaat een negatieve covid-test vragen van Nederlanders die naar Italië op vakantie komen. Vrienden van ons zouden met hun dochters en aanhang naar onze B&B komen; we zouden met elkaar olijven gaan plukken. Helaas hebben zij vanwege de nieuwe inreisbeperkingen van Italië besloten om hun vakantie te annuleren. Superblij waren wij met Saskia en Peter; zij wilden ons graag helpen met olijven plukken: zo fijn!! Dagmar, de dochter van Mildred, en haar vriend Thomas waagden 10 oktober de gok. Zij stapten in het vliegtuig naar Rome; deden een coronatest op het vliegveld en gelukkig… ze waren negatief, dus hup… door naar B&B Dolce Far Niente. Ook zij hebben ons geholpen met olijven plukken. Echt geweldig al die hulp. We hadden er niet aan moeten denken om al die olijven zelf te moeten plukken. Peter, Saskia, Dagmar en Thomas: nogmaals enorm bedankt voor jullie fantastische hulp!

Vanaf 17 oktober wordt het stil in en rondom onze B&B. Alle gasten van die week hebben hun verblijf, in overleg met ons, geannuleerd. Jammer, maar heel begrijpelijk.
Ondanks de slechte start kijken we terug op een zeer geslaagd (kort) seizoen. We hebben geregeld gefietst met onze gasten; bij ons in de omgeving, maar ook op de Campo Imperatore. De ene keer met als afsluiting een lunch bij La Spiaggetta, de andere keer bij Vecchia Hosteria del Lago. Altijd zeer geslaagd deze fietstochten met lunch 😊. Ook de pizza-avonden waren weer top. Iedereen doet z’n uiterste best om de beste pizza van de avond te maken. Voor wijnproeverijen gingen we dit jaar naar Cantina Tenuta de Melis. Dit is een klein familiebedrijf, waar met veel passie wordt gewerkt. Valeria (de dochter) verzorgt op een fantastische wijze de proeverijen; over elk wijntje weet ze enthousiast iets te vertellen. Haar vader verzorgt de hapjes; echt top. De proeverij wordt telkens afgesloten met cantuccini, gedoopt in vino cotto; verrukkelijk!!

Vooruitzicht 2021

Tsja, wat kunnen we hierover zeggen? Niet heel veel, wel dat we ook volgend jaar weer met veel enthousiasme en passie onze gasten zullen verwelkomen en in de watten zullen leggen.

We vragen nog even jullie aandacht voor onze verschillende arrangementen:
– “Beleef Abruzzo” arrangement (op basis van 2 personen)
– Abruzzo/Le Marche arrangement
– Romantisch verwenarrangement (op basis van 2 personen)
– “Stoere mannen” arrangement (op basis van min. 6 personen)

We vragen jullie speciale aandacht voor ons Abruzzo/Le Marche arrangement. Wij hebben een samenwerking met Casa dei Colli in Le Marche. Frans en Carolien zijn de trotse eigenaren van deze B&B. Zij staan net als wij klaar om hun gasten een onvergetelijke vakantie te bieden, met tips voor dagjes uit en goede restaurants voor lunch en diner. Echt een aanrader deze combinatievakantie. Al meerdere mensen kozen voor dit arrangement en hadden hiervan zeker geen spijt. Klik op deze link voor meer informatie: https://benbdolcefarniente.com/arrangementen/

As. zaterdag 31 oktober vertrekken we naar Nederland, waar we vanaf 7 november in Brielle zijn te vinden. We zijn ons ervan bewust dat het een heel andere winter wordt dan voorgaande jaren, met veel minder etentjes en andere gezelligheid. Maar helaas is het niet anders. We gaan het 4 maanden rustig aan doen, zodat we er volgend voorjaar weer tegenaan kunnen.

Pas goed op jezelf, blijf gezond en gun jezelf volgend jaar een paar dagen Dolce Far Niente in het mooie Penne, Italië. Wij zorgen ervoor dat je een onvergetelijke tijd bij ons hebt!

 

Related Posts