nl +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Nieuwsbrief 37, sept.2021

Nog ruim 3 weken met gasten en dan zit ons tweede “corona-seizoen” er al weer op. Een seizoen dat net als vorig jaar slecht begon, maar vanaf juli knettergoed op gang kwam.

Heel veel nieuwe gasten, maar ook veel terugkerende gasten. Zelfs gasten die vorig jaar tijdens de welkomstborrel zeiden nooit 2x naar eenzelfde locatie te gaan, dit jaar terugkwamen en bij vertrek zeggen: “nou misschien komen we toch ook nog wel eens een 3e keer” (hè Gerben 😉).

In augustus hebben we weer veel Italiaanse gasten gehad; ook leuk en natuurlijk goed voor de taal. We zijn in augustus werkelijk plat gebeld door Italianen die nog op zoek waren naar een mooie locatie en die we allemaal hebben moeten teleurstellen. Heel jammer voor hen, maar voor ons een signaal dat we het goed doen en ook bekend zijn onder de Italianen.

We hebben een erg warme zomer achter de rug. Vanaf juni tot eind augustus hebben we temperaturen gehad van ruim boven de 30 graden; veel dagen tikte de thermometer zelfs de 38 graden aan; vreselijk warm dus. En met die hitte was het natuurlijk ook erg droog.  Wat kan een mens dan blij zijn als het eindelijk eens een middagje gaat regenen.

Ondanks de hoge temperaturen zijn we toch heel vaak met onze gasten gaan fietsen. Marcel heeft een mooie rit uitgezet die vanaf het meer richting Farindola gaat met onderweg een koffiestop bij een barretje, een bezoek aan de waterval (die door de hitte droog stond), een Abruzzese lunch bij La Spiaggetta en vervolgens via allerlei tussenweggetjes door het oude centrum van Penne naar de Gelateria voor een overheerlijk ijsje; tot slot offroad langs het meer terug om de fietsen in te leveren.

Sommige dagen was het eigenlijk niet te doen zo warm was het, maar ja, die Hollanders fietsen nou eenmaal graag en nemen de warmte (die er dit jaar in Nederland helemaal niet was) voor lief. De hitte die van het asfalt afkwam was soms enorm, maar de mooie, afwisselende route, het lekkere eten en het ijsje maakten alles goed.

Dit jaar zijn er ook weer heel wat pizza’s gemaakt. Na aardig wat uitproberen, hebben we nu goed meel gevonden wat altijd goed deeg oplevert. 3 jaar geleden heb ik het recept gekregen van onze pastaboer uit Penne; dat recept in combinatie met goed meel levert goed deeg op en dus hele goede pizza’s. Onze pizza-avonden zijn altijd een succes, zowel in “culinair” opzicht als in gezelligheid.

Gezellig – echt zo’n typisch Nederlands woord wat je niet goed in het Italiaans kan vertalen. Dit jaar hebben we een paar Italianen gehad die graag wat Nederlandse woordjes wilden leren; echt zo leuk.

Goedemorgen, eet smakelijk, veel plezier, slaap lekker, lekker, dankjewel, gezellig en nog meer van dat soort woorden. Helemaal leuk als ze dan een review in ons schrift schrijven en dan afsluiten met “Dank je wel”.

Dit jaar hebben we weer een paar mooie pareltjes in Abruzzo ontdekt. Zo hebben we twee prachtige wandeling gemaakt: één vlakbij Bocca di Valle, naar waterval San Giovanni;  een pittige, maar mooie wandeling, die zeer zeker de moeite waard is. De andere wandeling was op de Prato di Tivo en ook hier was het genieten van de prachtige natuur.

Ook op culinair gebied hebben we een nieuw restaurant ontdekt: visrestaurant Carmine in Loreto Aprutino. Zoals je op de foto’s hieronder kunt zien, is het daar echt smullen geblazen en een bezoek zeker het proberen waard!

Dit jaar werden we begin augustus verrast door Pien, een nicht van Mildred, die met de camper op rondreis was door Italië en onverwachts met haar man en kinderen voor onze neus stond. Echt geweldig zo’n verrassing!! We zijn met elkaar gaan eten bij Vecchia Hosteria del Lago; zij hebben een nachtje in de camper geslapen die ze boven ergens aan de weg hebben gezet (want ons weggetje is te klein voor een camper) en de volgende ochtend hebben ze genoten van een Dolce Far Niente ontbijt. Heerlijk, we houden van zulke verrassingen 😊

Corona was deze zomer gelukkig wat meer op de achtergrond dan vorig seizoen. Veel mensen zijn al volledig gevaccineerd en in de loop van de lente/zomer werden steeds meer maatregelen afgeschaft. De mondkapjesplicht voor binnen geldt hier nog steeds, evenals het afstand houden. Veel restaurants hebben nog steeds meer terrasplekken dan voor de coronacrisis en dus kan er lekker buiten worden gegeten. We zijn heel benieuwd wat de komende winter qua corona gaat brengen en natuurlijk duimen we dat we in april/mei 2022 onze eerste gasten kunnen ontvangen.

We blijven positief en maken dus gewoon al plannen voor volgend jaar. Zo staat er al een fitvakantie op de planning van 4-7 mei; zijn we in overleg met Ciska, onze schilderdocente, voor een schilderweek in mei of juni en natuurlijk komt er ook zeker weer een kookweek in mei.

Dit jaar ging de schildervakantie, vanwege corona, niet door. Ciska en haar man Theo zijn wel een week vakantie bij ons komen vieren. In diezelfde week was er ook een vriendin van Mildred met haar man. Mariette en Mildred hebben toen 2x een privéles van Ciska gekregen. Zie hieronder hun kunstwerken.

Heb je belangstelling voor één van deze arrangementen, houd dan onze volgende nieuwsbrief in de gaten, want daarin zullen de data bekend worden gemaakt.

Wil je vast informatie ontvangen, stuur dan een mailtje naar info@benbdolcefarniente.com en wij antwoorden je zo snel mogelijk.

Nu genieten we met onze gasten van prachtig nazomers weer.

De reserveringen voor 2022 komen al goed op gang. Dus wil je verzekerd zijn van een plekje, wees er dan snel bij, want vol = vol 😉

Related Posts