nl +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Nieuwsbrief 36, jun.2021

Nooit gedacht dat geel nog eens onze lievelingskleur zou zijn šŸ˜‰. Wat hebben we er lang op moeten wachten; bij ons in ItaliĆ« waren de cijfers al langere tijd heel goed en kleurde onze regio zelfs wit, echter deze berichten drongen maar niet door in Den Haag. 11 juni was het eindelijk zover en kwam er vanuit Nederland een positief reisadvies voor ItaliĆ«.

Helaas waren voor mei alle reserveringen geannuleerd en ook voor juni hebben we enkele annuleringen ontvangen. Begrijpelijk, maar ook heel jammer. Gelukkig hebben we de laatste week veel nieuwe reserveringen binnen gekregen en loopt onze agenda redelijk vol. Er zijn nog enkele plekjes in juli en augustus, dus als je nog twijfelde, wacht niet te lang, want vol=vol.

Door de annuleringen hebben we alle tijd gehad om nieuwe restaurantjes uit te proberen. We hebben twee geweldige agriturismoā€™s gevonden, waar je heerlijk kan lunchen of avondeten. Bij Agriturismo Cignale (op 10 minuten afstand van onze B&B) krijg je een ā€œverrassingsmenuā€, geheel samengesteld met producten die men daar grotendeels zelf verbouwt. De andere agriturismo heet Casina Rosa en ligt vlakbij Loreto Aprutino. Hier hebben ze een menukaart met heel bijzondere, Abruzzese gerechten. Beide keren hebben we zitten smullen; echte aanraders dus…

Onze kleinkinderen Mees en Lev hebben vorige week als eerste gasten het zwembad goedgekeurd. Wat hebben ze samen met hun ouders Martijn en Sophie en oma Miriam genoten van een paar dagen Dolce Far Niente. En wat hebben wij van hen genoten ā¤ļø

De zomer van 2021 wordt een zomer met veel sportspektakel; het EK voetbal is inmiddels begonnen en op 23 juli beginnen de Olympische Spelen in Tokio. Wij hebben de oranje vlaggetjes al hangen!

De sportliefhebbers hoeven dus niet thuis te blijven, want ook bij B&B Dolce Far Niente hoeven zij niets te missen. We hebben onze grote televisie vanuit de woonkamer naar de cantina verplaatst, dus daar kunnen zij hun hart ophalen. Mochten al onze gasten graag naar een voetbalwedstrijd of de olympische spelen kijken, dan zetten we de televisie buiten en moedigen we onze Nederlandse sporters gezellig met elkaar aan. De eerste voetbalwedstrijd Nederland – OekraĆÆne hebben we al gezamenlijk gekeken; wat was het spannend. Gelukkig werd de wedstrijd met 3-2 gewonnen!

Vanaf dit jaar is het mogelijk om te kanoƫn op het Lago di Penne. Wolftour, een bureau in Penne dat allerlei toeristische activiteiten organiseert, heeft dit toegevoegd aan haar activiteitenpakket. Aangezien het meer in een natuurreservaat ligt, kan er alleen onder begeleiding worden gekanoƫd. Het prachtige groene water nodigt zeker uit voor een mooi tochtje; geen stroomversnellingen maar wel veel prachtige natuur.

Natuurlijk hopen we dit jaar ook weer veel e-mountainbiketochten met onze gasten te maken. Wij hebben onze eigen e-mountainbikes en voor onze gasten huren we e-mountainbikes bij Wolftour. We hebben enkele prachtige ritten bedacht, die we met elkaar kunnen maken. Als gasten liever op de Campo Imperatore of op de Voltignovlakte willen fietsen, dan organiseren we dit samen met Wolftour. Zij brengen de fietsen dan met een busje naar de locatie en zijn gelijk onze gids.
Om deel te nemen aan onze fietstochten hoef je niet super sportief te zijn; iedereen die kan fietsen, kan meedoen. De elektrische ā€œmotorenā€ zorgen ervoor dat je met gemak menig heuvel kan bedwingen. Onderweg stoppen we geregeld voor een fotomomentje of een slok water. Halverwege de fietstocht of na afloop gaan we met elkaar ergens lunchen. Al onze gasten zijn na afloop altijd enorm enthousiast (ook degenen die van tevoren tegen deelname opzagen).

Afgelopen week hebben we onze eerste fietstocht van dit seizoen met gasten  gemaakt; hopelijk gaan er nog vele volgen.

Voor alles is er, ieder jaar weer, een eerste keer, dus ook voor het opstoken van de pizza-oven. Dit is de specialiteit van Marcel; met veel enthousiasme stookt hij iedere keer het vuurtje weer op tot hoge temperaturen. Mildred maakt volgens recept van de pastawinkel uit Penne het pizzadeeg (hoe Italiaans wil je het hebben…) en zorgt ervoor dat alle ingrediĆ«nten zijn gesneden en klaarstaan. Vervolgens geeft zij uitleg aan de gasten hoe zij zelf een pizza kunnen maken. De eerste pizza maakt Mildred. De oven is dan ruim 350 graden, wat betekent dat een pizza in ca. 2-3 minuten gaar is. Binnen die 2-3 minuten moet de pizza geregeld gedraaid worden, want anders verbrandt de kant die het dichtstbij het vuur ligt. Dit draaien gaat niet altijd even makkelijk, maar een beetje uitdaging moet er zijn. Zodra de pizza gaar is, wordt hij in stukken gesneden en eten we allemaal een puntje. Vervolgens gaan de gasten om de beurt aan de slag met hun eigen pizza, die zij vervolgens weer met de anderen delen. Onze pizza-avonden staan altijd garant voor veel lol en gezelligheid, waarbij menigeen verbaasd is over zijn/haar eigen pizza-bakkunsten.

Dolce Far Niente  – het zalige nietsdoen: ā€™s ochtends lekker wakker worden in het zonnetje bij het zwembad met een kopje koffie of thee; aan het einde van de middag na een dagje uit nog even een heerlijke duik nemen in ons zwembad of gezellig met elkaar een wijntje drinken in onze loungehoek.  Kom jij ook? Wij bezorgen je graag een onbezorgde en gezellige vakantie!

Related Posts