nl +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Nieuwsbrief 38, dec.2021

De afgelopen maanden hebben we na een heel druk seizoen even ons rust gepakt. Inmiddels zijn we beiden in Nederland en genieten we hier van onze (klein)kinderen, familie en vrienden. Helaas gaan we, tegen alle verwachtingen in, weer in lockdown. We keken uit naar een gezellige winter met veel sociale contacten, maar helaas zit dat er de komende maand nog niet in.

Vorige week is bijna alle bestelde olijfolie en limoncello opgehaald. Mildred heeft op de Bosseplaat (bij opa Jan) veel mensen blij gemaakt: ruim 90 flessen olijfolie en 60 flesjes limoncello zijn daar opgehaald. Marcel stond in Leidschendam bij PuurVis; ook daar werden flink wat mensen blij gemaakt met hun bestelling.

De olijven voor al de bestelde flessen olijfolie hebben we half oktober geplukt. Peter en Saskia, en Paul en Marjan waren speciaal naar Penne afgereisd om ons te helpen met de olijvenpluk. De planning was om 10 oktober te beginnen met het plukken van de olijven. Helaas werkte het weer dit jaar niet mee en daardoor begonnen we 1,5 dag later. Maandagmiddag begonnen we onder een dik wolkendek, waaruit afentoe een druppel regen viel, aan de eerste bomen. Gelukkig bleef het de rest van de week droog en genoten we toch afentoe van de zon. Heel blij werden we dit jaar van de grote hoeveelheid olijven die aan de bomen hingen; wat waren het er dit jaar veel en wat was de kwaliteit supergoed!! Naast het plukken, snoeien we ook ieder jaar al onze olijfbomen; dit jaar hebben we het heel rigoureus aangepakt. De bomen zien er echt prachtig uit; er bestaat nu alleen een kans dat we volgend jaar wat minder olijven zullen hebben, maar ja, dat is dan helaas niet anders.

Op 16 oktober hebben we onze olijvenplukkers uitgezwaaid. Wat waren we blij met hun geweldige hulp. Nogmaals enorm bedankt Paul, Marjan, Peter en Saskia! Deze winter gaan we zeker nog een keer met z’n zessen afspreken om gezellig bij te kletsen.

Begin november ontvingen we nog twee gasten uit Piëmonte: Monique en Hermando van Casa VaBene. Zij hebben ons jaren geleden enorm geholpen met onze zoektocht naar een huis. Voordat wij in Abruzzo terecht kwamen, waren wij namelijk op zoek naar een huis in Piëmonte en daar hebben wij hen leren kennen. Zij hebben ons destijds voorzien van heel veel nuttige informatie, waarmee we tot de dag van vandaag nog steeds heel blij mee zijn. Heel leuk was het dan ook toen zij ons mailden dat zij graag een keer bij ons langs wilden komen om onze B&B te bekijken.

Het was supergezellig; we hebben heel wat afgekletst met z’n vieren.

Nu gaan we langzaamaan weer denken aan ons volgende seizoen. Inmiddels weten we dat Ryanair zijn vluchtdagen van Düsseldorf-Weeze naar Pescara heeft veranderd. Vanaf 2022 gaan ze op vrijdag en op maandag vliegen. Het wordt zo wel heel makkelijk om gezellig een weekendje naar B&B Dolce Far Niente te komen 😉. Mensen die al een reservering hebben staan, gaan we binnenkort benaderen en vragen hoe zij hun reservering willen aanpassen.  Een heel gedoe, maar daar gaan we met elkaar hopelijk wel uitkomen. Nu komen eerst de kerstdagen en oud & nieuw eraan.

De kerstboom staat te schitteren in “ons” fijne, tijdelijke appartement in Voorburg en het kerstmenu staat vast. We gaan er met onze familie gezellige dagen van maken. Doen jullie dat ook!?

Hele fijne kerstdagen en een mooi en vooral gezond 2022 gewenst!

In januari volgt onze volgende nieuwsbrief met daarin de gewijzigde data voor de kook-, fit- en schilderarrangementen.

Related Posts