nl +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Nieuwsbrief 15, mei 2017

Wij zijn inmiddels bijna 7 weken verder na de opening op 13 april. Onze eerste weken zijn prima verlopen; we krijgen hele positieve feedback van onze bekende en onbekende gasten. Vooral het ontbijt scoort goed, maar ook de inrichting van de kamers wordt erg gewaardeerd. Gelukkig werkt het weer goed mee; momenteel is het hier al volop zomer met temperaturen van tegen de 30 graden. ’s Avonds op het terras genieten van het schouwspel van de vuurvliegjes onder het genot van een heerlijk glas wijn….

Er is de afgelopen weken veel werk in onze tuin verzet: alle afgebroken takken van de olijfbomen (als gevolg van de hevige sneeuwval van de afgelopen winter) zijn afgezaagd en klein gemaakt. De kleine takjes zijn verbrand en de rest gaan we gebruiken voor onze pizza-oven, die we afgelopen week hebben gekocht. Eind juni wordt deze geleverd en door Claudio, onze aannemer, geplaatst. Als het allemaal goed gaat, kunnen we begin juli onze eerste pizza-avond houden.

Afgelopen weekend was het Cantine Aperte. Veel wijnhuizen openen dan hun deuren; bij het 1e wijnhuis dat je bezoekt, koop je voor € 5,- een glas. Je krijgt daar een zakje bij dat je om je nek kan hangen en waarin je je glas kan doen. Vervolgens kan je bij ieder wijnhuis gratis 2 verschillende wijnen proeven. Meer kan ook, maar dan tegen betaling. Verder hebben de meeste wijnhuizen live muziek en kan je er heerlijke hapjes krijgen. Wij hadden voor afgelopen week een kookweek gepland met bezoek aan de Cantine Aperte; helaas waren er te weinig aanmeldingen. Dit jaar hebben we daarom samen zo’n 5 wijnhuizen bezocht; hopelijk gaan we dat volgend jaar met onze gasten doen.

Vorige week hebben we onze eerste BBQ-avond gehad; alle gasten hebben gesmuld. Met dank aan Martijn voor zijn geweldige tips voor het gebruik van onze Weber BBQ. Deze avond hebben we ook arrosticini (Italiaanse saté: lamsvlees op stokjes) geserveerd. Van onze gasten Arjan en Mirjam hebben wij hiervoor een speciale bak gekregen; een soort BBQ maar dan speciaal voor deze vleesstokjes en die hebben wij deze avond met onze gasten ingewijd. Naast verschillende soorten vlees, waren er ook 2 heerlijke salades en focaccia. Het was een super gezellige avond; als het aan ons ligt, volgen er nog vele.

Dit weekend heeft onze boer Antonio het gras in de olijfgaard gemaaid. Het is hier gebruikelijk dat dit 2x per jaar gebeurd: 1x in mei en 1x in september. Eén ding is zeker: het is weer enorm opgeknapt!

Ons project moestuin loopt ook. De tomatenplanten doen het goed; de 1e bloemen zitten al in de courgetteplanten en ook de sperziebonen groeien als “kool”. Hopelijk eten we binnenkort onze eerste eigen gekweekte tomaten en andere groente.

Eind juni verschijnt in de winkel het door de ANWB uitgegeven blad Reiz& Magazine een artikel over Abruzzo: “vanaf haar bed bovenop de Gran Sasso waakt la bella addormentata over de meest ondergewaardeerde provincie van Midden-Italië. Met onaangetaste bergdorpjes, hoge pieken, glooiende dalen en een majestueuze hoogvlakte. Gek genoeg komen hier weinig toeristen. Hoog tijd voor Reis& om de Abruzzen wakker te kussen, want slaapverwekkend is dit gebied allerminst….”

Het lijkt erop dat de streek Abruzzo steeds meer aandacht krijgt (en terecht 😉).

Zondag 4 juni gaan wij namelijk naar de presentatie van het boek “Abruzzo – het groene hart van Italië”. Dit boek is geschreven door Ingrid Paardekooper. Ingrid woont in Nederland maar zij heeft jaren geleden haar hart verpand aan de prachtige streek en komt hier ook heel vaak.. Zij is de schrijfster van het eerste Nederlandstalige boek over Abruzzo. In november 2016 hebben wij contact met Ingrid gezocht; helaas was dat te laat voor een uitgebreid interview voor in het boek, maar onze B&B wordt wel in het boek vermeld!!

Tot slot hebben we nog een mooie aanbieding voor de maand juli:

Voor een verblijf van 7 dagen betaal je in de maand juli geen € 490,- maar geven wij je 10% korting en betaal je slechts € 441,- (voor een verblijf van 2 personen incl. uitgebreid ontbijt). Als extra’tje krijg je op de dag van aankomst een pastamaaltijd, incl. wijn gratis. Heerlijk een weekje relaxen en iedere ochtend genieten van een overheerlijk ontbijt met verse jus d’orange, vers brood, vers fruit, overheerlijke cappuccino en iedere dag een ontbijtverrassing.

Heb je hier zin in, stuur dan een mailtje naar info@benbdolcefarniente.com en reserveer! Wij zorgen ervoor dat je een onvergetelijke week bij ons hebt, dus doen!!

 

Related Posts