nl +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Nieuwsbrief 14, april 2017

Op donderdag 13 april was de officiële opening van onze B&B. Twee weken daarvoor hadden we nog een groep vrienden uit Nederland over om ons te helpen met allerlei klussen: het opzetten van het zwembad, het maken van de gazebo (veranda), de muurschilderijen in de kamers, het gezellig maken van de cantina en de buitenruimte, plantjes kopen op de markt. In eerste instantie zouden ze komen om het huis aan de buitenkant te verven, maar half maart hadden we toch maar besloten om dat te laten doen. De verrassing bij de hulptroepen was groot, toen ze bij aankomst zagen dat het huis al was geverfd. Even dachten ze “wat moeten we dan doen”, maar al snel werd duidelijk werd er allemaal nog moest gebeuren. Naast dat er echt knetterhard werd gewerkt door Aad, opa, Marjan, Annelies, Lineke, Guusje en Cilia, waren de avonden ook echt super gezellig.

Op 8 april kwamen Ary & Yolanda. Zij hebben veel werk in de tuin verzet; geweldig! Op dinsdag 11 april volgden Anton & Joke en op woensdag 12 april kwamen opa, Sander & Marion en Dagmar & Randy. Ook zij hebben hard meegewerkt om alles op tijd klaar te krijgen. We vonden het super dat de bij de opening waren en dat ze “onze droom” live konden meemaken.

De openingsdag was onvergetelijke dag. Naast onze familie hadden we de aannemer, de electriciën, de loodgieter, de geometra, de makelaar, Sergio, de schilders, de buren en Nederlanders uit de omgeving (met een B&B, Countryhouse, natuurcamping) uitgenodigd. Het was een gezellige middag. De speech van Mildred was live te zien op Facebook! De reacties van de mensen waren geweldig, en wat waren wij trots!

Vrijdag 14 april waren we van plan het rustig aan te doen en bij te komen van alle drukte van de laatste weken. ’s Ochtend was Mildred even met haar zus en zwager naar het dorp en bij terugkomst wachtte haar een enorme verrassing. Er stond een auto op onze parkeerplaatsen met ballonnen. Marcel zei dat de makelaar in de cantina zat te wachten (hij zou vrijdagochtend langskomen omdat hij niet bij de opening kon zijn), dus Mildred liep naar de cantina. Tot haar grote verbazing zat niet de makelaar op haar te wachten maar stapten Paul, Marjan, Reeve, Amber en Maura naar buiten!!! Zij waren speciaal voor de opening naar ons toegekomen!! Wat was dat een prachtig, onvergetelijk cadeau ❤.

Op zaterdag vertrokken de eerste familieleden; super blij en dankbaar dat ze deze hectische, maar gezellige dagen met ons wilden meemaken. De volgende keer dat ze komen, kunnen ze echt vakantie vieren 😉.

Vandaag zijn we naar de Comune van Penne geweest om de residentie te regelen. Waarschijnlijk kunnen we ons vanaf volgende week inwoner van Italië noemen, want wie had gedacht dat dit even snel geregeld kan worden, heeft het mis ….

Zaterdag komen onze eerste gasten, oh nee toch niet: afgelopen maandag kregen we een lastminute reservering binnen via Booking.com. Een man uit Rome had voor een nacht geboekt. Hij bleek een journalist te zijn van RAI 1 die de andere dag voor een reportage in Farindola moest zijn. Wij waren die dag in Rome en keken aan het einde van de middag op onze telefoon en zagen (tot onze schrik) deze reservering. Gelukkig zou onze eerste gast pas laat aankomen, maar we moesten nog wel 2,5 uur rijden voordat we thuis waren en dan moesten we ook nog snel de kamer in orde maken. Gelukkig hebben we het allemaal gered. Wij aten die avond left-overs van de avond ervoor (Agriturismo La Casina Rosa) en aangezien de restaurants in de omgeving bijna allemaal dicht waren, heeft onze gast gezellig met ons meegegeten. Het was een enerverende ervaring.

 

 

Related Posts