nl +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Nieuwsbrief 13, mrt. 2017

Het einde is in zicht….
De laatste maand van klussen en hard werken is aangebroken. Aanstaande woensdag verwachten we nog een groep mensen die ons komen helpen met een aantal belangrijke, laatste klussen. In de 2e week van april verwachten we familie, die bij de opening van Dolce Far Niente aanwezig zijn en op 19 april verwachten we onze eerste gasten. Spannend, maar we hebben er ongelofelijk veel zin in!!
Na een gezellige afscheidsborrel op zondag 5 maart, zijn we nu al weer ruim 2 weken in Penne. Het is hier al prachtig voorjaarsweer en we vinden het heerlijk om hier te zijn. Eerlijk gezegd zijn we wel blij dat het einde van het harde werken in zicht is; we zijn het klussen aardig zat en kijken er naar uit om onze eerste gasten te ontvangen.
Om de spanning op te voeren, zullen we vanaf nu geen nieuwe foto’s van ons huis meer op onze facebook pagina zetten. Uiterlijk op 13 april komen de nieuwe foto’s op onze website en natuurlijk zullen we tegen die tijd ook foto’s van ons (geverfd) huis, de ingerichte kamers, de loungehoek e.d. op Facebook plaatsen.

Als onze B&B klaar is, is het natuurlijk de bedoeling dat we veel gasten krijgen 😉. Naast de gewone verhuur organiseren we dit jaar daarom verschillende themaweken. Nu vragen we jullie aandacht voor de volgende themaweken:
– Kookweek (basic Italian), 24-31 mei
– Schilderweek, 17-24 juni

Kookweek – basic italian

Tijdens deze week worden er 5 kookworkshops gegeven t.w.:

  • 1x lunch: diverse antipasti, zoals gemarineerde gegrilde aubergine en courgette, gekaramelliseerde sjalotjes, la bagna cauda en piadine
  • 1x lunch van acquacotta met diverse bruschette
  • 1x diner van huisgemaakte verse pasta met verschillende sauzen en een verrassingsdessert
  • 1x diner van scaloppine, patate al forno, insalata en een verrassingsdessert
  • 1x diner van truffelkip, caponata en een verrassingsdessert

We gaan samen naar de markt om de producten te kopen. Wellicht halen we ook nog groente/kruiden uit onze eigen tuin en daarna gaan we aan de slag……
Aan het einde van iedere workshop gaan we gezellig met elkaar aan tafel om te genieten van de zelfbereide gerechten, natuurlijk onder het genot van een heerlijk glas wijn. De workshops worden gegeven door Luciënne van Dillen. Luciënne heeft in Brielle jarenlang haar eigen kookstudie (Kook en Zo) gehad en zij zal deze week, samen met de deelnemers, tot een culinair succes maken.

Ben je ook wijnliefhebber?
Een leuke bijkomstigheid bij deze kookweek is dat gedurende het weekend van 27 en 28 mei in onze streek Cantine Aperte wordt gehouden. Een groot aantal wijnhuizen opent dan hun deuren voor bezoekers. Bij het eerste wijnhuis koop je een wijnglas (in een tasje voor om je nek) en vervolgens kan je gratis gaan proeven. Daarna kan je ook nog andere wijnhuizen bezoeken om daar hun wijnen te proeven. Naast het proeven van wijnen zijn bij de meeste wijnhuizen ook kleine gerechten te verkrijgen (tegen meerprijs). Al met al een geweldige beleving!

Abruzzo: Onze B&B ligt in de regio Abruzzo. De streek staat o.a. bekend om zijn schapenkaas en schapenvlees. Als afsluiting van deze kookweek kunnen we, bij voldoende belangstelling, de laatste avond arrosticini gaan eten. Dit is een typisch Abruzees gerecht; het zijn vleesstokjes met heerlijk gekruide stukjes schapenvlees geroosterd op een traditioneel houtvuur. Ze worden vaak geserveerd in een soort bierpul en zijn gewikkeld in aluminiumfolie.

Kosten: De kosten voor deze week bedragen € 450,-  per persoon op basis van verblijf in een 2-persoonskamer. Bij deze prijs zijn inbegrepen: 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer incl. ontbijt, deelname aan 5 kookworkshops (incl. water/wijn/koffie/thee). De overige drankjes (en eventuele excursies) dienen apart te worden afgerekend.

Schilderweek


De schilderweek is zowel voor beginners als gevorderden; schilderervaring is dus niet noodzakelijk. Iedereen wordt individueel en op eigen niveau begeleid met veel aandacht voor persoonlijke vaardigheden en interesses. De eerste dagen schilderen we vanaf Dolce Far Niente. Woensdag is een schildervrije dag; dit geeft iedereen de gelegenheid om zelf de omgeving te gaan verkennen. Op donderdag en vrijdag gaan we naar Penne om daar te schilderen. Vrijdag sluiten we af met een presentatie /expositie van de geproduceerde werken. Bij voldoende belangstelling bestaat de mogelijkheid tot een wijnproeverij en/of een olijfolieproeverij.

De kosten voor deze schilderweek bedragen € 725,- op basis van een 2-persoonskamer. Bij deze prijs zijn inbegrepen: 7 overnachtingen in een 2-persoonskamers incl. ontbijt, dagelijkse lunch (incl. 1 glas wijn), dagelijks diner (pastamaaltijd, pizza-avond of 3-gangendiner incl.1 glas wijn, koffie/thee na). De overige drankjes (en eventuele excursies) dienen apart te worden afgerekend. Iedereen dient zelf zorg te dragen voor je materialen (potloden, kwasten, verf, papier, schilderdoeken, veldezel, krukje etc.). Natuurlijk kan er voor één en ander, na overleg, worden gezorgd.

De docente van deze schildervakantie is Marianne Baijens. Ze volgde een opleiding als Grafisch Vormgever en tekent en schildert al sinds haar kinderjaren. Ze maakt realistische kunst en schildert onderwerpen waar ze haar hart en ziel in kan leggen. Marianne geeft les in olieverf en acryl.

 

Vervoer
Geadviseerd wordt om te vliegen met Ryanair (Düsseldorf-Weeze – Pescara). Wij zorgen voor vervoer van en naar het vliegveld in Italië. De vliegtarieven voor de kookweek zijn momenteel zeer aantrekkelijk; voor nog geen € 50,- kan je dan al heen-en-weer vliegen!! Indien gewenst, adviseren wij je graag bij het boeken van je vluchten en evt. huurauto.

In de 2e helft van het jaar organiseren we nog een Pilatesweek en een Schrijfweek. Daarover volgt binnenkort meer informatie op onze Facebook pagina.

Hieronder als afsluiting een foto van de gerenoveerde deuren naar onze cantina; klaar om voor jullie open te gaan….

 

 

Related Posts