nl +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Nieuwsbrief 12, febr. 2017

Eindelijk even tijd gemaakt voor een laatste update van ons Italië avontuur.

De maand januari is een hectische periode geweest. Hectisch in allerlei opzichten. Zo zijn we opa en oma geworden van kleinzoon Mees. Het is echt een prachtig mannetje…. Zo’n gebeurtenis zet je toch wel tot denken: we zullen veel van zijn ontwikkeling van dichtbij niet meemaken. Gelukkig kunnen we door de digitale wereld wel op afstand op de hoogte blijven van allerlei gebeurtenissen. Foto’s en filmpjes via de app en facetimen of skypen via de computer zijn gelukkig altijd voorhanden.

Verder is het waarschijnlijk niemand ontgaan dat onze regio in januari is getroffen door enorme sneeuwval. Iedereen heeft vast wel gehoord van de lawine die een spa hotel in Rigopiano volledig heeft verwoest. Veel jonge mensen hebben daarbij het leven gelaten en dit heeft voor veel verdriet bij de bewoners van o.a. Penne gezorgd. Daarnaast zijn er veel mensen getroffen door het natuurgeweld van de afgelopen periode: hun huis verkeerde al in slechte staat van onderhoud en door de combinatie van de enorme sneeuwval en de aardbevingen zijn hun huizen onbewoonbaar verklaard.sneeuw

Vanwege de slechte weersvoorspellingen is Marcel half januari niet naar Penne vertrokken. Dit bleek een wijs besluit: in 5 dagen tijd is er hier toen namelijk ca. 2 meter sneeuw gevallen; huizen zaten zonder water en elektra; er was daar sprake van een heuse noodtoestand.

Zondag 29 januari vertrokken we uiteindelijk samen, vol spanning, naar Penne. Hoe zou ons huis er aan toe zijn? Was onze toegangsweg al begaanbaar? Onze contactpersonen in Penne wilden we daarmee niet lastig vallen; zij hadden hun handen vol aan hun eigen beslommeringen.

Maandagavond kwamen we rond 6 uur aan bij ons huis. Al snel kwamen we erachter dat we geen elektra hadden. We hebben toen met de zaklamp op onze mobiel het hele huis gecheckt en afgezien van waterschade door een kapotte watermeter (en het ontbreken van elektra) troffen we geen schokkende dingen aan. Wel moesten we op zoek naar een slaapplek voor onze eerste nacht; we vonden een plekje in agriturismo Il Portico aan de andere kant van Penne. De volgende ochtend bij het ontbijt spraken we met een oude Italiaanse dame, die in de jaren ’70 in België had gewoond, en nog redelijk goed Nederlands sprak. Het huis van haar en haar man was door alle ellende onbewoonbaar geworden. Op kosten van de gemeente Penne leefde zij nu in deze agriturismo. Het was een heel triest verhaal: zulke lieve mensen die op zo’n leeftijd alles kwijt zijn (hun huis staat nog, maar van de brandweer mogen ze er niet meer in; zelfs niet om hun huisraad en andere spullen eruit te halen). Voor ons, zeker voor Mildred, een eye opener. Onze problemen (geen elektra en kapotte watermeter) zijn gewoon oplosbaar en vallen volledig in het niet bij de problemen van deze mensen.

Dinsdagmiddag stonden de heren van Enel (elektriciteitsbedrijf) al voor de deur om de gebroken elektriciteitskabel te maken en woensdagochtend om 8 uur hadden we al weer een nieuwe watermeter. Boven verwachtingen waren deze werkzaamheden enorm snel uitgevoerd en konden wij weer aan de slag.

Marcel douchekastje inelkaar zettenInmiddels zijn onze aannemer en onze loodgieter ook weer aan het werk. De aannemer is het stucwerk aan de buitenkant van ons huis aan het repareren en de loodgieter is begonnen aan het installeren van het sanitair in de B&B kamers. Zelf zijn we bezig met allerlei kleine klusjes die ook moeten gebeuren, maar die anderen niet zo 1-2-3 zien. We hebben inmiddels een lijst gemaakt van alles wat er nog moet gebeuren en deze lijst gaan we stap-voor-stap afwerken. We proberen één dag in de week vrij te houden om de omgeving beter te leren kennen, zodat wij onze gasten straks goede tips kunnen geven om al het moois van de regio Abruzzo te zien/ontdekken.

De reserveringen komen op gang. Afgelopen dagen hadden we er weer twee nieuwe reserveringen bij.

Verder zijn we bezig met het organiseren van speciale “thema” weken. Zo staat er voor de week van 17 t/m 24 juni een schilderweek o.l.v. Marianne Baijens gepland. Meer info volgt in onze volgende nieuwsbrief en op onze facebook pagina.  Mocht je hiervoor nu al belangstelling hebben, stuur dan gerust een mailtje naar info@benbdolcefarniente.com.

Daarnaast zijn we in gesprek met Rianne van Beveren voor het organiseren van een pilates week (training van lichaam en geest; lichaamsbewustwording; zorgt voor goede houding) en misschien zit er voor de liefhebbers ook nog een “schrijfweek” aan te komen.

Al met al hebben we nog veel te doen. Gelukkig bruisen we van de energie, dus dat gaat helemaal goed komen.

 

 

 

Related Posts