nl +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Nieuwsbrief 11, dec. 2016

Dit is alweer onze laatste nieuwsbrief van dit jaar. Momenteel niet heel veel te melden, maar wel iets heel belangrijks: onze website is namelijk vandaag online gegaan!!

Neem een kijkje op www.benbdolcefarniente.com en laat ons weten wat je van onze site vindt. Wij zijn er in ieder geval héél tevreden mee.

Het zal jullie opvallen dat er nog geen foto’s van het huis en de kamers op onze site staan. Dit gaan we pas toen zodra de verbouwing is afgerond en de kamers zijn ingericht.

Op dinsdag 6 december is onze hele inboedel in Italië aangekomen. Nou ja, niet alleen onze inboedel maar ook de nodige spullen voor onze B&B. Zo hebben we vanuit Nederland een zwembad meegenomen (was echt 5x goedkoper dan in Italië) en allerlei hout voor de loungebanken, de kloostertafels en de tafeltjes voor in de cantina.

In Nederland hebben we hulp gekregen bij het laden van de vrachtwagen van: Jeffrey, Remco, Richard, Vincent, Manuel, Ary, Michelle, Toon, Gerrit en natuurlijk opa Jan. Binnen 2 uur zaten onze spullen erin. We vreesden dat het lossen wel wat meer tijd in beslag zou nemen, maar gelukkig had ik de Italiaanse hulp onderschat. Ook zij wisten binnen 2 uur de klus te klaren. Een extra moeilijkheid was dat de vrachtwagen niet beneden bij ons huis kon komen, dus alle spullen werden boven aan de weg vanuit de grote vrachtwagen in het vrachtwagentje van onze aannemer en nog een andere auto (soort pickup) geladen. En deze wagens werden vervolgens beneden bij ons huis gelost.cimg3355

Ja, en toen moesten we alles nog een plek zien te geven. Dat was geen eenvoudige klus aangezien we niet een heel groot huis hebben. Maar toen Mildred op 11 december weer naar Nederland vertrok, waren bijna alle dozen leeg en had alles een plek gekregen. Wat fijn was dat….

Op maandagavond 12 december arriveerde een vriend van één van Mildred d’r collega’s in Penne. René is hovenier geweest en kwam Marcel helpen met het kappen van een groot aantal dode bomen. Toen we begin dit jaar het huis kochten, zagen de bomen er allemaal picobello uit, maar in de loop van dit jaar ging de ene na de andere boom dood. Wat de oorzaak precies is, weten we niet. Wel was duidelijk dat die dode bomen geen gezicht waren en dat de bomen moesten worden gekapt. Als je bedenkt dat deze bomen zo’n 10 meter hoog waren, weet iedereen dat dit een hele klus zou worden. Van tevoren hadden we een aantal extra kettingen voor de motorzaag gekocht, zodat er flink gezaagd kon gaan worden.

Op dinsdagochtend meldde Marcel zich bij Mildred met het verzoek om toch maar een hoogwerker te gaan regelen, aangezien het toch wel heel lastig was om enkele kanjers van bomen zelf om te zagen.

In de week van de verhuizing hadden we een aantal nieuwe, waardevolle contacten opgedaan en één van hen werd dinsdagochtend dan ook gelijk benaderd met het verzoek om een hoogwerker voor ons te regelen. En wat waren we blij met Sergio: diezelfde middag stond hij al bij Marcel met een mannetje, dat verstand had van hoogwerkers en van het kappen van bomen en woensdagochtend stond deze man bij ons “op de stoep” om 4 gigantische bomen voor ons om te zagen. Inmiddels hadden Marcel en René ook niet stil gezeten: alle bomen die ze zelf konden omzagen, lagen tegen de vlakte en het verzagen van alle bomen was begonnen.

 

veel-hout-achter-het-huis

Wat was het enorm veel werk…

 

Wat zijn wel blij met het resultaat…

 

Bedankt René!

 

 

 

In de week van de verhuizing hebben we een prachtig wijnhuis gevonden (Ciavolich Azienda Agricola) waar wijnproeverijen worden gehouden en waar onze gasten eveneens voor een lunch of een diner terecht kunnen: een mooie ambiance op een prachtige locatie.

In Penne zijn we bij Oleificio Goccia d’Oro (olijfolieproducent) geweest. Hier hebben we afspraken gemaakt voor een olijfolieproeverij. Goccia d’Oro ligt op ca. 3 km van onze bed & breakfast en is, voor de sportieve mens, ook makkelijk te voet bereikbaar.

Voor ons gevoel zijn we er bijna; natuurlijk moet er nog veel gebeuren. Maar als we alles bij elkaar optellen wat er allemaal al is gedaan, kunnen we zeggen dat we er bijna zijn.

Het aftellen is begonnen….

 

Related Posts