nl +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Nieuwsbrief 10, nov. 2016

De tijd gaat snel…. Afgelopen zaterdag is Sinterklaas alweer in ons land aangekomen. Dat is een van de tradities die wij in Italië zeker gaan missen, maar we krijgen er hopelijk veel voor terug.

Marcel is nog steeds hard aan het werk in ons huis, en hij wordt steeds handiger! Hij draait zijn hand niet meer om voor het tegelen van een vloertje meer of minder….

werkploegVan 18 t/m 25 oktober heeft hij veel hulp gehad vanuit Nederland. Marjan, Pierre & Yolande, Martijn & Sophie, Aad, Ronald en Patrick hebben ons enorm geholpen. Zo zijn alle kamers gewit en geverfd (niet alleen de B&B kamers op de begane grond maar ook ons woonhuis op de 1e verdieping). Marjan en Yolande waren een top verfteam! Ronald en Patrick hebben iets  meer gemopperd (plafonds witten blijft een rotklus), maar ook zij hebben goed werk geleverd. De keuken in de toekomstige cantina is bijna afgemaakt door Pierre, alleen de afzuigkap en de koelkast moeten nog worden geïnstalleerd. Aad, onze meest ervaren klusser, heeft één badkamer helemaal getegeld en heeft in de andere 2 badkamers een begin gemaakt, zodat Marcel deze zelf kan afmaken. Zeker super handig om iemand als Aad bij de klusgroep te hebben. patrick-en-ronaldAls er ergens twijfels over waren of als we niet wisten hoe iets het beste kon worden aangepakt, werd Aad erbij geroepen. En echt altijd kwam hij met goede raad of een goede oplossing. Geweldig! Martijn heeft geholpen waar nodig en hij heeft ervoor gezorgd dat Canal digitaal is aangesloten (kan Marcel lekker televisie kijken als hij weer alleen is). Pierre heeft ook nog de plavuizenvloer in de laatste B&B kamer afgemaakt en een van de badkamervloeren gelegd.

De garage is voorzien van stellingen en 2 vermaakte slaapkamerkasten.

Tijdens deze klusweek heeft Mildred iedereen telkens voorzien van een heerlijke lunch en natuurlijk hebben we een aantal keren gegeten in de plaatselijke restaurantjes.

Dinsdag 25 oktober vertrok iedereen moe maar voldaan weer richting Nederland.

Claudio, de aannemer, is binnen bijna klaar. Daarna gaat hij buiten aan de slag. De vloer voor het zwembad moet worden gestort en er moet een terras bij het zwembad worden gemaakt. Ook komt er nog een gazebo, waaronder 2 kloostertafels komen te staan, zodat daar ontbeten kan worden, en waar gasten heerlijk in de schaduw kunnen lezen, een spelletje doen of lekker relaxen.

We hebben lang nagedacht over de namen van de B&B kamers, maar we zijn eruit. Volgende week heeft Mildred een afspraak met Guusje, de dochter van een collega. Zij gaat hier op een creatieve manier mee aan de slag. Hoe of wat, dat blijft een verrassing….

Afgelopen week heeft Mildred een afspraak gehad met een webbouwer. Het format voor de website is gekozen en nu wordt er hard gewerkt aan de teksten. Dat is toch lastiger dan het in eerste instantie leek: welke informatie moet er in ieder geval op je website komen? Wat is leuk om ook te vermelden? Waar haal ik alle informatie vandaan? En het allerbelangrijkste: hoe zet alles op een prettig te lezen manier op papier? Ergens in december zal onze website online gaan.

Begin december worden al onze spullen, die momenteel in de opslag staan, naar Italië getransporteerd. Hiermee komt de stap naar definitieve verhuizing/emigratie wel heel dichtbij.

Een paar maanden geleden leek dit alles nog heel ver weg, maar we zijn nu echt aan het aftellen.

Kerst en oud & nieuw komt Marcel gezellig in Nederland vieren. Begin januari verwachten Martijn en Sophie hun eerste kind en natuurlijk wil hij daar ook graag bij zijn. Half januari vertrekt hij voor de laatste keer alleen naar Italië. Eind februari/begin maart komt Marcel terug naar Nederland voor een afscheidsborrel en daarna vertrekken wij gezamenlijk op weg naar ons Italië avontuur.

We zijn onbeschrijfelijk blij met alle hulp die we krijgen. Hulp in allerlei vormen: klushulp, het geven van een picknicktafel/leuke potten e.d. voor in de tuin/een tafeltennistafel/rozenstruiken, het maken van een illustratietekening van onze B&B, het komen helpen met het omkappen van dode bomen, maar ook financiële sponsoring van een aantal mensen…. Echt geweldig!!

zonsopgang-in-oktober
Zonsopgang in oktober

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, stuur dan een mail naar dolcefarniente.penne@gmail.com en wij halen u van onze verzendlijst

Related Posts