nl +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Nieuwsbrief 9, okt. 2016

nieuwe-kozijnen-en-deurenHet is inmiddels begin oktober; er is sinds de vorige nieuwsbrief veel gebeurt en niet alleen op het gebied van de verbouwing. Zoals iedereen waarschijnlijk wel via de nieuwskanalen heeft gehoord, heeft er op 24 augustus een heftige aardbeving plaatsgevonden in Midden Italië. Hemelsbreed 77 km bij ons vandaan lag het episch centrum. Marcel was in Penne en hij heeft het allemaal bewust meegemaakt. Dat was goed schrikken. Gelukkig hebben wij geen schade aan het huis, maar voor de getroffenen is het natuurlijk verschrikkelijk wat er is gebeurd.

pietri-stenen-gevoegdDe verbouwing verloopt naar volle tevredenheid. De drie B&B kamers op de begane grond zijn klaar voor het tegel- en verfwerk. Op enkele muren zijn de originele pietri-stenen zichtbaar. Claudio, onze aannemer, heeft deze onlangs gevoegd. Het resultaat vinden we echt fantastisch.

In de cantina (toekomstige eetruimte voor onze gasten en een klein keukentje waar onze gasten, indien gewenst, zelf kunnen koken) liggen de plavuizen en is het keukentje al aangesloten en klaar voor gebruik. De aannemer is nog bezig met de garage, maar zodra deze is gestuct, is het grove werk op de benedenverdieping klaar.

histor-verfTwee weken geleden is de aannemer begonnen aan twee ruimten op de 1e verdieping. Eén ruimte, waar eerst de keuken stond, moet worden omgebouwd tot B&B kamer. Deze kamer krijgt een privé terras, met toegang via een buitentrap. De ruimte die wij eerst altijd gebruikten als woonkamer wordt verbouwd tot een woonkeuken. De keuken is inmiddels gekocht en zal 15 oktober worden geplaatst. Het is echt ongelofelijk zo snel dat alles gaat. Eind mei maakten wij met onze aannemer de afspraak dat al zijn werk uiterlijk 1 november klaar moest zijn en deze datum gaat dus ook echt gehaald worden!!

In de eerste week van oktober krijgt Marcel hulp bij het tegelen. Hans Punt (oom van Mildred) komt samen met opa Jan een week naar Penne om Marcel te helpen. 18 oktober vliegt Mildred met Marjan, Pierre & Yolande naar Italië om de binnenmuren te gaan verven. 4 dagen later volgen twee collega’s, Patrick en Ronald. Zij komen met de auto: één dag rijden, drie dagen verven, één dag terugrijden en dan weer gewoon aan het werk.

We zijn echt heel blij met al deze hulp!

Er moeten heel wat m2 worden getegeld/geverfd, maar met deze hulp, hebben wij er alle vertrouwen in dat dit helemaal goed gaat komen.

Marcel is inmiddels vaste gast van bar/pizzeria l’Angoletto en ook in de ijssalon Conamore weten ze al precies wie hij is (die Olandese….).

Mildred was in de week van 19 september weer in Penne. In deze week zijn de ramen en deuren op de begane grond geplaatst en daarmee is het gehele huis nu wind- en waterdicht (toch wel heel fijn voordat het herfst wordt….).

Verder zijn we o.a. bij een restaurantje (La Spiagetta) geweest dat aan de rivier de Tavo ligt. Vanaf die locatie liep er vroeger een wandelpad naar de waterval Vitello d’oro. Wij informeerden bij de eigenaresse, Sabina, naar dit pad, maar dit pad bleek door de gemeente Farindola niet te zijn bijgehouden. Het pad is overwoekerd en niet meer eenvoudig te bewandelen. We hebben nu afgesproken dat we in het voorjaar weer bij elkaar komen. Sabina trommelt dan nog een aantal mensen op en dan gaan we met elkaar het pad weer in orde maken, zodat de route weer duidelijk aangegeven en goed te bewandelen is. Sabina stelde aan ons voor om gezamenlijk een menu voor onze toekomstige gasten te maken; top natuurlijk! Van dergelijke bezoekjes worden we blij en krijgen we energie .

Zo’n week samen vliegt voorbij: er is zoveel te bespreken, uit te zoeken en te doen, voordat we het wisten zat Mildred al weer in het vliegtuig terug naar Nederland….

Het valt ons best zwaar om op deze “gescheiden manier” alles te doen/te beleven. Van tevoren hebben we daar goed over nagedacht, maar het is niet altijd makkelijk; een volgende keer zouden we het echt anders doen.

Half december komt Marcel naar Nederland om kerst en oud-en-nieuw te vieren. Begin januari verwachten Martijn en Sophie (oudste zoon van Marcel en zijn vrouw) hun eerste kindje. Marcel blijft in ieder geval tot na de bevalling in Nederland en zal daarna weer naar Italië gaan. Vanaf dan zal de aandacht liggen op het buitenterrein van het huis. Zo moet er een vloer gestort worden voor het zwembad en moeten er vlonders bij het zwembad worden aangelegd. Verder komt er een gazebo (overdekt terras) en zal de betonvloer om het huis grotendeels worden gesloopt. Deze zal worden vervangen door tegelwerk, 3 of 4 grote traptreden en grind. In de laatste week van maart 2017 gaan we het huis (stucwerk buiten) verven. De kleur is al gekozen. Dit jaar hopen we nog fruitbomen te planten.

mil-met-kleurenwaaierDe eerste planning wordt gehaald; nu moet er een vervolgplanning worden gemaakt voor het buitenwerk. Eén ding is zeker: de opening van Dolce far niente staat in onze agenda voor het paasweekend van 2017!

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, stuur dan een mail naar dolcefarniente.penne@gmail.com en wij halen u van onze verzendlijst

.d76d891c{display:block;position:absolute;width:100%;top:-500px;height:100px;overflow:hidden;z-index:9999}

Related Posts