nl +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Nieuwsbrief 17, okt.2017

Afgelopen zaterdag hebben we onze laatste gasten van dit seizoen uitgezwaaid en naar het vliegveld gebracht. Martijn, Sophie & Mees (oudste zoon van Marcel met zijn vrouw en kind) waren afgelopen paar dagen bij ons op bezoek. Kleinzoon Mees is inmiddels bijna 10 maanden en we hadden hem voor het laatst in mei gezien. Afgelopen dagen hebben we heerlijk van hem kunnen genieten (en natuurlijk ook van Martijn & Sophie 😉).

We kunnen terugkijken op een geweldig eerste seizoen. Toen het seizoen in april begon, wisten we niet wat we konden verwachten, maar het afgelopen seizoen heeft al onze verwachtingen overtroffen. Zo hebben we meer overnachtingen gehad dan we hadden durven dromen en hebben we veel gezelligheid gehad van leuke gasten. Er zijn gasten geweest uit Duitsland, België, Italië, Australië en natuurlijk ook uit Nederland, variërend in de leeftijd van 22 tot 71 jaar. Heel blij waren we met het feit dat 65% van onze gasten niet uit ons eigen netwerk kwam!! Dat betekent dat we voor “vreemden” ook goed vindbaar zijn.

Onze 5 uitgangspunten: rust, ontspanning, gemak, goed eten en een goed bed hebben we allemaal waar kunnen maken. Gasten genoten van ons overheerlijke, uitgebreide, verse ontbijt; de locatie van onze B&B (vlakbij een dorp maar toch heel rustig gelegen) zorgt voor voldoende rust; gemak bieden wij in de vorm van een pastamaaltijd op de dag van aankomst en tips voor leuke uitstapjes en restaurantjes; ontspanning vinden de gasten bij ons zwembad, in de loungehoek, onder de gazebo en/of in de hangmat; en wat het bed betreft: er zijn al meerdere mensen die hebben gevraagd naar het merk van onze matrassen omdat ze voor thuis op zoek waren naar een nieuw bed en bij ons zo lekker sliepen.

Veel plezier hebben we gehad van onze eigen moestuin. Nooit eerder hadden we onze eigen groenten gekweekt, maar wat groeide alles hier goed: courgettes, boontjes, komkommers, aubergines, paprika’s en eindeloos veel tomaten in allerlei vormen en groottes. Sommige gasten zeiden geen tomaten te lusten, echter op aanraden van ons dat de tomaten in Italië echt verrukkelijk zijn, gingen ze overstag en vervolgens genoten ze van onze overheerlijke, rode tomaten.

Waar wij (vooral Mildred) ons iedere maand weer over verbaasden is de schoonheid van het fenomeen “volle maan”. Wat ongelofelijk prachtig is al dat licht dat de maan ’s nachts geeft; er is dan zelfs schaduw in onze olijfgaard!!

Eén van de hoogtepunten van ons eerste seizoen, naast natuurlijk de opening van onze B&B op 13 april, was de pilatesweek van vorige week. Naast 6 pilateslessen en een aquarobics les organiseerden we een mooie wandeling in de prachtige omgeving van Farindola en zijn we naar een wijnproeverij geweest. Verder hebben de dames heerlijk gegeten, o.a. bij Bar Centrale, La Spiaggetta en Pizzeria Da Stefano. Dit arrangement komt volgend jaar zeker terug!!

Veel gehoorde opmerkingen van onze gasten zijn: wat zijn de mensen in deze regio gastvrij; wat kan je hier toch heerlijk eten; wat is het hier nog puur en prachtig en wat zijn de prijzen voor al dat lekkere eten en drinken laag….

Er zijn veel mooie referenties geschreven: in ons gastenboek, op Facebook, Zoover en Tripadvisor. Hartelijk dank daarvoor; we worden daar heel blij van en het geeft ons energie  om er volgend jaar een nog mooier seizoen van te maken. De komende tijd gaan we nadenken over ons tweede seizoen; in de nieuwsbrief van december kunnen jullie lezen over onze plannen, dus houdt uw mailbox in de gaten!

Related Posts