nl +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Nieuwsbrief 18, dec.2017

Nadat onze laatste gasten eind oktober waren vertrokken, zijn we begonnen om alles rondom het huis winterklaar te maken. Daarna moesten er nog olijven worden geplukt. Door achterstallig onderhoud aan de olijfbomen zaten er niet heel veel olijven aan de bomen, maar genoeg om toch samen aan het plukken te gaan. Drie dagen zijn we, handmatig, aan het plukken geweest. Gelukkig was het prachtig weer, want het plukken zelf was best zwaar. Uiteindelijk hadden we 63 kg olijven geplukt. We hebben onze oogst naar de plaatselijke Oleificio Goccia d’Oro gebracht. Drie dagen later konden we de olie ophalen. We waren heel benieuwd hoeveel liter onze oogst zou opleveren…. Superblij waren we dan ook met een opbrengst van 12 liter overheerlijke olijfolie.

Volgend voorjaar gaan we de bomen snoeien en natuurlijk hopen we daardoor volgend jaar heel veel meer kilo’s olijven te kunnen plukken. Als er in april/mei veel bloesem aan de bomen zit, betekent dit voor volgend najaar een veel grotere oogst. Hoogstwaarschijnlijk organiseren we dan in oktober 2018 een olijvenplukweek. We houden jullie hierover op de hoogte via Facebook en onze nieuwsbrieven.

Inmiddels is het december en zijn we al weer 4 weken in Nederland. Marcel helpt Martijn in de viszaak en Mildred is momenteel aan het werk bij APM Terminals. De buren zorgen voor de poezen; ook houden zij een oogje in het zeil. We kunnen dus heerlijk de kerst bij onze kinderen en vaders doorbrengen, oud & nieuw vieren bij onze vrienden en de 1e verjaardag van kleinzoon Mees meemaken. Uiterlijk begin maart vertrekken we weer naar Italië.

De laatste weken zijn wij druk aan het brainstormen geweest over ons 2e seizoen en dit is er allemaal uitgekomen:
In het voorjaar wordt er een betonnen vloer gestort voor onder het zwembad; verder komt er bij het zwembad een buitendouche.
Tegenover de parkeerplaatsen wordt een overkapping gemaakt, waaronder o.a. kan worden getafeltennist en gedart.
Om mensen met kinderen de mogelijkheid te bieden gedurende de zomervakantie bij ons te overnachten, gaan wij een tipitent (met 2 eenpersoonsbedden) neerzetten, waarin max. 2 kinderen kunnen slapen. Deze tipitent wordt per week verhuurd en alleen in combinatie met een B&B kamer. De prijs voor deze combi bedraagt € 665,- per week; dit is voor een gezin met max. 2 kinderen en is inclusief uitgebreid vers ontbijt.
Verder kan je vanaf volgend jaar bij ons genieten van een heerlijke ontspannen voetmassage. De prijs hiervoor bedraagt € 15,-.

Na het overweldigende succes van de Pilatesweek in oktober van dit jaar, organiseren wij volgend jaar twee Pilatesweken: 1 maal van 5-9 mei en 1 maal van 14-18 juli. De Pilatesweek van juli is al volgeboekt, maar voor de Pilatesweek van mei zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar.

Pilatesweek

De Pilatesweek is een 4-daags sportief arrangement. Gedurende deze dagen (van 5 – 9 mei) worden er 7 pilateslessen gegeven, bezoeken we een wijnhuis voor een rondleiding en een wijnproeverij, krijg je een voetmassage en ontvang je een strandlaken in bruikleen. Het vervoer in Italië wordt allemaal voor je geregeld (bij aankomst en vertrek op de luchthaven in Pescara). Dit arrangement omvat 4 overnachtingen inclusief uitgebreid ontbijt; ook alle lunches en diners zijn inbegrepen, alleen de drankjes buiten de maaltijden om dienen apart te worden afgerekend. De Pilates-docente voor deze week is Joeke van Koert.

De kosten voor dit arrangement bedragen € 475,- per persoon (op basis van verblijf in een tweepersoonskamer). Natuurlijk is het mogelijk om extra nachten bij te boeken; de kosten hiervoor bedragen € 35,- p.p.p.n.

Naast de Pilates arrangementen hebben we vanaf volgend jaar nog twee andere 4-daagse thema-arrangementen, t.w.:

 • Vino & Cena / Wine & Dine (26-30 mei)
 • Basis Italian kookworkshops (8-12 september)

Vino & Cena (Wine & Dine)

Van zaterdag 26 mei t/m woensdag 30 mei 2018 organiseert B&B Dolce Far Niente een lang weekend voor liefhebbers van wijn en lekker eten; zeg maar voor de bourgondiers. Vier dagen genieten van heerlijke Abruzzese wijnen en de typische Abruzzese keuken.
Op zaterdag en zondag bezoeken we met elkaar verschillende wijnhuizen die deelnemen aan Cantine Aperte; voor slechts € 5,- kopen we bij het eerste wijnhuis een wijnglas in een zakje voor om je nek. Met dit glas gaan we diverse wijnen proeven bij de deelnemende wijnhuizen  De wijnhuizen bruisen tijdens deze dagen van de gezelligheid met (live) muziek en standjes waar je typische Abruzzese lekkernijen kan eten. De andere 2 dagen kan je genieten van de prachtige regio Abruzzo; wij hebben voldoende tips om deze dagen prima door te komen. ‘s Avonds reserveren wij een tafel voor je in een plaatselijk restaurant waar je kan genieten van een heerlijk 4-gangen menu met bijpassende wijnen.

De kosten voor dit arrangement bedragen € 285,- per persoon (op basis van verblijf in een tweepersoonskamer). Je krijgt hiervoor 4 overnachtingen incl. uitgebreid, vers ontbijt, wijnproeverijen tijdens Cantine Aperte (incl hapjes), 2x diner en 1x pizza in plaatselijke restaurants. Het vervoer tijdens Cantine Aperte is ook hierbij inbegrepen.

Natuurlijk is het altijd mogelijk om extra nachten bij te boeken; de kosten hiervoor bedragen € 35,- p.p.p.n.

 

Basis Italian kookworkshops

Dit arrangement wordt georganiseerd van 8 t/m 12 september 2018. De kookworkshops worden gegeven door Luciënne van Dillen. Jarenlang was zij eigenaresse van de kookstudie Kook en Zo in Brielle. Luciënne heeft een tomeloze passie voor koken en zij zal deze kookweek tot een culinair succes maken. Welke workshops kan je verwachten?

 • 1x lunch: diverse antipasti, zoals gemarineerde gegrilde aubergine en courgette, gekaramelliseerde sjalotjes, la bagna cauda en piadine
 • 1x diner van huisgemaakte verse pasta met verschillende sauzen en een verrassingsdessert
 • 1x diner van scaloppine, patate al forno, insalata en een verrassingsdessert
 • 1x diner van truffelkip, caponata en een verrassingsdessert

Aan het einde van iedere workshop gaan we met elkaar aan tafel om te genieten van de zelfbereide gerechten, natuurlijk onder het genot van een heerlijk glas wijn.

De kosten voor dit arrangement bedragen € 475,- per persoon (op basis van verblijf in een tweepersoonskamer). Je krijgt hiervoor 4 overnachtingen incl. uitgebreid, vers ontbijt, bovengenoemde workshops, 2x een lunch en één avond gaan we met elkaar pizza eten bij de plaatselijke pizzeria. Het vervoer in Italië wordt allemaal voor je geregeld (bij aankomst en vertrek op de luchthaven in Pescara).

Natuurlijk is het altijd mogelijk om extra nachten bij te boeken; de kosten hiervoor bedragen    € 35,- p.p.p.n.

Wil je je opgeven voor één van bovengenoemde thema-arrangementen of wil je hierover meer informatie ontvangen, stuur dan een mailtje naar info@benbdolcefarniente.com

Naast bovengenoemde thema-arrangementen hebben wij vanaf mei 2018 nog een tweetal arrangementen die het hele jaar door vanaf 2 personen te boeken zijn, t.w. een Wandelarrangement en een “Beleef Abruzzo”. Ook hebben we nog een “Stoere mannen” arrangement, dit arrangement is vanaf 6 personen te boeken.

Hieronder in het kort een opsomming per arrangement:

Wandelarrangement

 • Welkomstdrankje en plankje met lekkernijen
 • 4 overnachtingen met uitgebreid vers ontbijt
 • 1e avond kan je bij ons aanschuiven voor een pastamaaltijd
 • 1 maal pizza eten bij de plaatselijke pizzeria
 • 2 maal een diner bij restaurants in de omgeving
 • 1 maal een “picknickmand” met lekkernijen voor tijdens een wandeling
 • Vooraf – thuis – ontvang je de reisgids “Abruzzo – het groene hart van Italië”, geschreven door Ingrid Paardekooper
 • Pakket met wandelkaarten/wandelingen
 • Gratis gebruik van onze GPS

Prijs: € 265,- per persoon (extra overnachtingen bij te boeken voor € 35,- p.p.p.n.)

 

“Beleef Abruzzo” arrangement

 • Welkomstdrankje en plankje met lekkernijen
 • 4 overnachtingen met uitgebreid vers ontbijt
 • 1e avond kan je bij ons aanschuiven voor een pasta-maaltijd
 • Bezoek aan de Costa dei Trabocchi met uitgebreide lunch
 • Bezoek aan de Campo Imperatore en Rocca Galascio
 • 1 maal pizza eten bij een plaatselijke pizzeria
 • 1 maal lunch bij Bar Centrale in Penne
 • 1 maal een diner bij restaurant in de omgeving
 • 1 maal lekkere hapjes
 • Vooraf – thuis – ontvang je de reisgids “Abruzzo – het groene hart van Italië”, geschreven door Ingrid Paardekooper

Prijs: € 290,- per persoon (extra overnachtingen bij te boeken voor € 35,- p.p.p.n.)

“Stoere mannen” arrangement

 • Welkomstdrankje en plankje met lekkernijenek
 • 4 overnachtingen met uitgebreid vers ontbijt
 • 3 maal lunch
 • 1ste avond een heerlijke bbq (exclusief drank)
 • 1 maal een pizza eten bij een plaatselijke pizzeria (inclusief drank)
 • 2 maal diner bij plaatselijke restaurants (inclusief drank)
 • Alle dagactiviteiten

De dagactiviteiten kunnen bestaan uit mountainbiken in de bergen, steile bergwand beklimmen, raften, karten, lasergamen, op de racefiets een stuk van het parcours van de Giro d’Italia 2018 rijden en een wijnproeverij. In overleg stellen we een gevarieerd programma samen.

De prijs bedraagt € 499,- per persoon (extra overnachtingen bij te boeken voor € 35,- p.p.p.n.)

Zo dat was een heleboel informatie. Hopelijk word je er net zo enthousiast van als wij😉.
Wij hebben in ieder geval heel veel zin in ons tweede seizoen en begroeten jullie graag in onze prachtige B&B Dolce Far Niente.

Tot slot nog een leuk weetje: op dinsdag 15 mei start Etappe 10 van de Giro d’Italia in ons dorp Penne. Zondag 13 mei finisht de 9e etappe van de Giro op de Campo Imperatore. Voor echte fietsliefhebbers een mooie gelegenheid om de prachtige regio Abruzzo te ontdekken vanuit onze B&B.

Related Posts