nl +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Nieuwsbrief 25, apr.2019

We zijn inmiddels een maand in Penne en voelen ons al weer helemaal thuis. Tijger is blij dat we er weer zijn en heeft een nieuw, mooi eigen plekje voor zich opgeëist in één van de houten kistjes op ons terras. Sinds we terug zijn, hebben we al mooi weer. We hebben al aardig wat dagen in onze korte broek geklust. In tegenstelling tot andere jaren hebben we dit jaar geen klusweek georganiseerd. Dit jaar hadden we geen echt, hele grote klussen en dus doen we alles zelf. De trouwe klussers komen dit jaar hopelijk gewoon langs om lekker vakantie te vieren. Opa en Marjan zijn de eersten; zij komen 8 mei voor een weekje dolce far niente!


Eind vorig jaar hadden we besloten om het zwembad niet te laten leeglopen en bij terugkomst te zien hoe het er aan toe was. Nou dat zag er niet best uit….. het zeil was gedeeltelijk van het zwembad gewaaid waardoor er van alles was ingewaaid. Het water zag er grasgroen uit. Dat werd dus toch laten leeglopen. Wat ons opviel was dat het water dat uit het zwembad liep, niet groen was maar gewoon helder. De groene kleur werd veroorzaakt door de blaadjes die onderin het zwembad lagen; heel bijzonder. Inmiddels hebben we hard gepoetst en staat het zwembad er weer prachtig bij. Het zonnetje kan nu zijn best doen om het water op te warmen. Momenteel staat de thermometer op 16 graden, brrrrr….. ons te koud.
WILDE ZWIJNEN

Afgelopen winter zijn de wilde zwijnen flink tekeer gegaan op ons “grasveld”. Grote delen zijn volledig omgewoeld en dat betekent dat we de boer moeten vragen ons land in z’n geheel om te woelen en vervolgens glad te maken, zodat Marcel zelf ons gras weer kan maaien. Op dit moment is dat onbegonnen werk. We kregen van de buurman een tip om rotjes af te knallen; daar zouden de wilde zwijnen zo van schrikken, dat ze hoogstwaarschijnlijk wel uit onze buurt blijven. Nu nog ergens rotjes zien te kopen….

HOTTUB EN PIZZA-OVEN

13 april 2017 vierden we de opening van onze B&B Dolce Far Niente. Dat is inmiddels al weer 2 jaar geleden; de tijd gaat snel en binnenkort starten we ons 3e seizoen. De boekingen lopen goed en we kunnen niet wachten tot onze eerste gasten komen. Nieuw dit seizoen zijn de hottub en de pizza-oven die eindelijk in gebruik kan worden genomen. Voor de hottub (houtgestookt) hebben we een klein arrangementje gemaakt. Gasten kunnen tegen betaling genieten van 1 à 2 uur romantisch genieten van ons prachtige uitzicht. Onder een prachtige sterrenhemel genieten van een heerlijk warm bad onder het genot van een wijntje en een hapje…. wat wil je nog meer?! Ook de pizza-oven gaan we dit jaar hopelijk vaak opstoken en samen met onze gasten overheerlijke pizza’s bakken. Begin maart zijn we op pizzacursus geweest in Francaville al Mare. Vooral het praktijkgedeelte was erg leuk. Van het theoretische deel begrepen we niet alles, maar wel werd duidelijk dat er heel wat aan vooraf gaat voordat je het juiste deeg hebt en dus de beste pizza kan maken. Onderling tussen de pizzabakkers bestaat veel concurrentie. Wij gaan het rustig aan zelf uitproberen en kijken uit naar onze eerste zelfgebakken pizza’s.

MOUNTAINBIKEN

Dit jaar gaan we onze samenwerking met Bike for Fun uitbreiden. We gaan proberen om op een vaste dag in de week met Andrea (gids van Bike for Fun) fietstochten te organiseren. Dit zijn fietstochten met een elektrische mountainbike (MTB), dus iedereen kan hier aan meedoen. Het is echt geweldig en je komt op de mooiste plekjes, waar je anders niet zou komen. Na afloop gaan we als afsluiting met elkaar lunchen. Vorig jaar hebben we tijdens zulke dagen al aardig wat onvergetelijke momenten meegemaakt; dit jaar volgen er hopelijk nog vele. Zelf hebben we inmiddels een eigen elektrische MTB; echt heerlijk om niet meer voor ieder wissewasje in de auto te stappen en naar het dorp te gaan. Nu stappen we gewoon even op de fiets! En de mensen die hier al zijn geweest, weten hoe stijl onze berg is, die we eerst op moeten fietsen om op de doorgaande weg te komen, en zelfs met onze elektrische MTB lukt dit; echt genieten!

CULINAIRE KOOKWEEK / PILATESWEEK

Net als voorgaande jaren organiseren we ook dit jaar weer enkele thema-arrangementen. In mei vindt de eerste culinaire kookweek van dit jaar plaats en in juni hebben we de schildervakantie. Beide weken zijn volgeboekt, dus helemaal fijn. Voor de culinaire kookweek van 28 september tot 2 oktober en voor de Pilatesweek van 5 tot 9 oktober hebben we nog enkele plekjes beschikbaar. Dus ben je dol op Italiaans eten en vind je het leuk om heerlijke Italiaanse gerechten te bereiden met eerlijke, verse ingrediënten en veel liefde, dan is onze culinaire kookweek onder leiding van Iris Lodder helemaal iets voor jou! Maar ben je meer van het sporten en heb je zin in 4 sportieve dagen met Pilates en aquarobics? Gun jezelf dan een paar gezellige sportieve dagen onder leiding van Pilatesdocente Joke de Haan in onze B&B. Voor meer informatie over één van beide arrangementen, kan je een mailtje sturen naar info@benbdolcefarniente.com en we sturen je aanvullende informatie.

WAT MEER VRIJE TIJD VOOR ONSZELF

Voor dit jaar hebben we ons voorgenomen, wat meer tijd vrij te maken om ook zelf leuke dingen te doen. Nou, we brengen onze goede voornemens al goed in de praktijk: in maart zijn we al een dagje gaan skiën op de berg waar onze B&B op uitkijkt; het was heerlijk, wel weer even wennen na 5 jaar niet te hebben geskied, maar we hebben genoten. Skiën met uitzicht op de Adriatische zee en op de Gran Sasso, dat is toch geweldig! En afgelopen weekend zijn we 2 dagen naar Frans & Carolien van Casa dei Colli (in de regio Le Marche) geweest. Zij hebben begin dit jaar deze B&B gekocht. Casa dei Colli was ca. 10 jaar geleden de eerste B&B die wij ooit in Italië bezochten. Vorig jaar hebben wij Frans & Carolien in onze B&B ontmoet en tijdens hun verblijf kwam hun zoektocht naar een eigen B&B ter sprake; superleuk om te horen en het bracht heel wat oude herinneringen van onze zoektocht naar boven. Na hun verblijf hebben we contact met elkaar gehouden en toen we in NL waren, hebben we elkaar nog ontmoet in Amsterdam. Het was heerlijk om er 2 dagen even helemaal tussenuit te zijn. Frans & Carolien hebben ons verwend met 2 heerlijke dagen.

BIJEENKOMST REGIO ABRUZZO

Maandag 1 april hebben we in Pescara een bijeenkomst bijgewoond van de regio Abruzzo met ca. 200 andere B&B eigenaren. Formeel mogen B&B eigenaren geen vers ontbijt aan haar gasten serveren en de regio Abruzzo wil hier verandering in brengen. Maar daarvoor moeten de eigenaren wel een cursus volgen (HACCP) en zich bij de NIAS registreren. Gelukkig heeft Elio, onze geometra, de registratie geregeld en aangezien de cursus HACCP volgens Europese normen is, kunnen wij deze cursus gewoon online in het Nederlands volgen. Pffff…. dat was wel even een opluchting. Toch komen veel B&B eigenaren hiertegen in opstand. Velen runnen al jarenlang hun B&B en verzorgen ook gewoon een ontbijt met verse en zelfgebakken producten. Het was een drukte van jewelste; de voorzitter zelf was al een opgewonden standje (typisch Italiaans) en er was heel wat weerstand vanuit de zaal. Natuurlijk konden wij niet alles volgen, maar als het goed is volgt er een verslag van de bijeenkomst. Google translate zal ons dan hopelijk de uitkomsten duidelijk kunnen maken en zo niet…. dan maken we een lijstje met onze vragen en sturen deze naar een contactpersoon van de regio Abruzzo. Wij blijven in ieder geval het ontbijt serveren , zoals onze gasten dat van ons gewend zijn 😊.

Momenteel zijn we nog bezig om in oktober een 7-daags arrangement “Italiaanse conversatie” te organiseren, maar daarover lezen jullie in onze volgende nieuwsbrief meer. Dan zullen we ook foto’s laten zien van onze nieuwe houtgestookte hottub, die dan een mooi plaatsje in onze tuin zal hebben gekregen. Voor nu wensen we jullie een heel fijn weekend!

Related Posts