nl +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Nieuwsbrief 27, sept.2019

September…. wat gaat de tijd toch snel! Vandaag eindelijk maar eens achter de computer voor een nieuwsbrief. De mensen die ons niet volgen via Facebook hebben al een poos niets van ons gehoord, dus het werd tijd. Tot nog toe hebben we een geweldig seizoen. Veel leuke, gezellige gasten wisten/weten de weg naar onze B&B te vinden. Dit jaar staan we voor het eerst op de website van Ciao Tutti en dat kunnen we merken.

Nog steeds genieten we enorm van ons Italië avontuur. Het uitzicht als we ’s ochtends onze deur opendoen, verveelt nog steeds niet en in de regio valt nog genoeg moois te ontdekken. Gelukkig heeft het weer zich na de matige meimaand heel goed hersteld. We hebben echt een hele goede zomer (gehad) met af en toe een buitje, maar daar zijn de planten en de moestuin dan weer heel blij mee 😊. De moestuin doet het heel goed. Afgelopen week hebben we al een groot aantal potten tomatensaus gemaakt en de tomatenplanten hangen nog steeds vol met (groene) tomaten, dus daar komen nog wel een paar potten bij. De vijgenboom hangt ook gigantisch vol met overheerlijke vijgen. We hebben voor het hele volgende seizoen al potten met vijgenjam gemaakt en de boom hangt nog vol…. er is niet tegenaan te eten….

Dat het inmiddels al ons 3^e seizoen is, merken we goed. In en rondom onze B&B is alles op orde en we hebben wat meer tijd over voor onszelf. Eindelijk hebben we een grasmaaier die het (altijd) goed doet, dus het gras ligt er het hele jaar al mooi gemaaid bij. Dit jaar hebben we al weer een flink aantal keren een prachtige e-mountainbike tocht met onze gasten gemaakt. Verder zijn we geregeld te vinden op de Campo Imperatore; dat blijft toch wel een prachtig, mooi natuurgebied. In juni zijn we eindelijk helemaal naar boven gewandeld bij Rifugio Duca degli Abruzzo; wat een geweldig uitzicht hadden we daar en wat was het daar heerlijk wandelen. Het is even een klim naar boven, maar dat is het uitzicht boven meer dan waard. Een bezoekje aan de waterval Cusano bij Abbateggio was ook een heel avontuur. Nadat je de auto hebt geparkeerd, is het nog ongeveer 20 minuten naar beneden lopen voordat je aankomt bij een riviertje. Vervolgens ga je klimmend en klauterend over de rotsblokken door het water naar de waterval. Wij waren daar aan het begin van het seizoen, dus toen was het waterpeil nog best hoog. Mildred moest de laatste meters tot aan de waterval zwemmen (in heeeel koud water); Marcel kon het laatste stuk lopen door ditzelfde koude water met onze tas op zijn hoofd. Een pareltje in onze prachtige regio Abruzzo… een aanrader voor onze gasten. Enkele weken geleden hebben we nog gewandeld op de berg waar we in maart zijn wezen skiën, met deze keer een schitterend zomers uitzicht op de zee en de Gran Sasso… echt genieten!

Eind juli/begin augustus waren Madelon en Kim (2 vriendinnen) bij ons op vakantie. Twee sportieve dames die graag wat van de omgeving wilden zien, maar die ook graag sportief bezig wilden zijn. Of wij leuke dingen voor ze wisten…. natuurlijk wisten wij dat…. We zijn met elkaar gaan raften, paragliden, e-mountainbiken en vanzelfsprekend hebben ze de avontuurlijke wandeling gemaakt naar de waterval van Cusano. Madelon en Kim waren super enthousiast, zeker toen we hen vertelden dat we in het voor- en naseizoen vaak thema-arrangementen organiseren, zoals een kookweek, een schildervakantie, een pilatesweek, een yogaweek. Zij geven groepsfitnesslessen op verschillende sportscholen en het lijkt hun geweldig om een fitvakantie bij ons te organiseren. Ze waren zelfs zo enthousiast dat ze van 12-16 oktober as. heel graag willen meewerken aan het organiseren van een fitvakantie. Dusssss….. ben je sportief en gun je jezelf dit jaar nog een paar heerlijke, sportieve dagen in onze B&B, stuur ons dan een mailtje voor meer informatie of geef je gewoon op. (bij de sportlessen moet je o.a. denken aan circuittraining, bodymix, fitwalk, body & mind).

 

 

 

 

 

 

 
Eind november/begin december komen we weer voor 3 maanden naar Nederland. Voor de maanden december, januari en februari zijn we op zoek naar een tijdelijke huurwoning. De woning hoeft niet groot te zijn…. Onze voorkeur gaat uit naar de regio Rozenburg/Rotterdam. Misschien ken je mensen die gaan overwinteren en een oppas zoeken voor hun huis, dan zijn wij daarvoor de aangewezen personen. Tegen betaling van water, gas en licht en eventueel iets extra’s zullen wij met zorg en liefde op hun huis passen, voor de planten zorgen en alles netjes houden!

Wist je dat…..
* we dit jaar geregeld herten bij ons huis zien
* in september een romantisch verwenarrangement kan worden geboekt
* we nog 2 plekjes beschikbaar hebben voor de Pilatesweek van 5-9 oktober
* de datum voor onze schildervakantie 2020 al bekend is: 30 mei – 3 juni
* de eerste boekingen voor 2020 al binnen zijn
* de eerste kookweek in 2020 van 2 – 6 mei wordt gehouden
* we voor 2020 een fitvakantie hebben gepland van 9-13 mei
* inschrijving voor onze thema-arrangementen in 2020 al mogelijk is
* je daarvoor een mailtje kan sturen naar info@benbdolcefarniente.com

Related Posts