nl +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Nieuwsbrief 28, nov.2019

De herfst is begonnen; de bladeren kleuren in de mooiste kleuren en vallen van de bomen. De winter komt eraan. Gelukkig merken we van de aankomende winter nog niet veel. We genieten hier nog van temperaturen rond de 18-20 graden. Heerlijke temperaturen om alles rondom het huis winterklaar te maken. Over 3 weken vertrekken we weer voor 3 maanden naar Nederland. Gelukkig houden Marta en de buren ons huis goed in de gaten, dus we kunnen ons huis met een gerust hart achterlaten.

VALENCIA

Twee weken geleden hebben we samen met vrienden genoten van een stedentrip. Al voor onze plannen om een eigen B&B te beginnen, stond Valencia op onze lijstje om ooit naar toe te gaan. Dit jaar is het er eindelijk van gekomen. Na het plukken van de olijven zijn we vanaf Rome naar Valencia gevlogen en hebben daar 5 dagen genoten van deze prachtige stad. Met prachtig zomerweer, heerlijke tapas, sangria, Agua di Valencia 😉 en een goed gezelschap kijken we terug op een fantastische (mini-)vakantie. Natuurlijk hebben we de stad ook op de fiets ontdekt. De eerste dag onder leiding van een gids en de laatste dag zijn we zelf met de fiets op pad gegaan. We hebben echt genoten!!

OLIJFOOGST

Alle olijfbomen zijn weer geplukt. Er hingen dit jaar niet zoveel olijven aan de bomen als vorig jaar, maar aangezien we ook de bomen van onze buurman mochten plukken, hebben we ook dit jaar weer een geweldige opbrengst. Wil je ook genieten van onze overheerlijk, biologische olijfolie, bestel dan gerust één of meer flessen. De flessen kosten € 12,- per stuk. Vorig jaar heeft Mildred alle bestellingen zelf rondgebracht, maar dit was achteraf gezien gekkenwerk. Dit jaar doen we dat dus anders: op zaterdag 7 december van 10.00-12.00 uur kunnen de bestellingen worden opgehaald op Bosseplaat 13 in Rozenburg of bij PuurVis aan de Damlaan 39a in Leidschendam. Geef bij je bestelling wel even op waar je de bestelde fles(sen) komt ophalen.

KOOKWEEK 28 SEPT. – 2 OKTOBER

Eind september organiseerden we alweer onze 3e kookweek. Twee vriendinnen kwamen ter gelegenheid van hun 60e verjaardag; wat een leuke manier om dit te vieren, vind je niet?! Verder waren er nog 4 andere deelnemers. Iris, onze kookjuf, had weer een groot aantal nieuwe recepten bij elkaar gezocht, dus alle deelnemers konden zich naar hartenlust uitleven in de keuken. Wat is er hard gewerkt en wat hebben we heerlijke gerechten gegeten! Alleen de gorgonzola bonbons vielen niet echt in de smaak, maar verder was alles even lekker. Op maandagochtend zaten we om 8.30 uur aan het ontbijt bij La Spiaggetta, het restaurant waar we die ochtend een pasta workshop hadden. Rosina, een nonna van 84 uit het dorp Farindola, heeft ons de kneepjes van het pasta maken bijgebracht. Het was een echte belevenis! De kookweek sloten we af met een pizzamiddag. Sander, één van de deelnemers, had er plezier in om de pizza-oven op te stoken. En dat bleek: binnen de kortste keren stond de thermometer op 400 graden!!! Een pizza is dan binnen 2 minuten klaar en moet echt na 30 sec. al gedraaid worden, dus dat was oppassen geblazen. Woensdag vertrokken de deelnemers met een tevreden gevoel (en met alle recepten om thuis mee aan de slag te gaan) weer naar Nederland. Sander en Mirjam bleven nog een dagje; na wat opstartproblemen hebben we met z´n vieren een prachtige emountainbiketocht in de omgeving gemaakt.

PILATESWEEK 5 – 9 OKTOBER

Een gezellig en sportief arrangement o.l.v. Joke de Haan. Helaas was de bezetting door 2 afzeggingen i.v.m. ziekte niet zo hoog, gelukkig was de gezelligheid er niet minder om. Joke had een leuk programma in elkaar gedraaid, waaraan zelfs Marcel enkele keren heeft meegedaan 😉. Naast Pilateslessen was er voor de bikkels onder ons een aquarobicsles in ons zwembad en hebben we een bootwalk gedaan op de prachtige Campo Imperatore. Een wandeling rond het meer van Penne, een lunch met stuzzicchine bij Bar Centrale, lekker genieten in onze houtgestookte hottub, een wandeling door het mooie stadje Penne en een wijnproeverij bij Marchesi De’ Cordano maakten deze Pilatesweek compleet. Woensdag namen we afscheid van de dames, die fit, uitgerust en voldaan weer naar huis gingen.

THEMA ARRANGEMENTEN

Zoals de meesten van jullie wel weten organiseren wij meerdere keren per jaar een themaweek. Voor volgend jaar hebben we weer een drietal thema-arrangementen gepland:
– 2-6 mei: kookweek
– 9-13 mei: sportieve week
– 30 mei-3 juni: schilderweek

 

 

 

 

 

 

Hoogstwaarschijnlijk komt daar van 4-8 juli nog een Pilatesweek bij, maar daarover meer in onze volgende nieuwsbrief.
We kunnen nu al melden dat de kookweek al helemaal vol zit!! Voor de fitvakantie zijn nog 3 plekjes beschikbaar en voor de schildervakantie nog 4 plekjes. Hieronder een kleine toelichting op deze thema-arrangementen: De fitvakantie bevat dagelijks 2 sportlessen (1x voor het ontbijt en 1x aan het einde van de middag). De lessen die worden gegeven zijn: aquarobics, bodymix, circuittraining, body & mind en fitwalk (voor matjes wordt gezorgd). Een keer wordt een les vervangen door een fietstocht op e-mountainbikes Tijdens de schildervakantie staat vooral plezier in het schilderen centraal. Iedereen die van schilderen houdt kan zich voor dit arrangement opgeven. Alle deelnemers, zowel beginners als gevorderden, krijgen begeleiding op hun eigen niveau. Er wordt geschilderd met acryl en/of aquarel. Voor alle schilderbenodigdheden wordt gezorgd. Je hoeft dus alleen je eigen koffer/handbagage mee te nemen.

Dus heb je zin in een paar sportieve of creatieve dagen, meld je dan aan. Uitgebreide informatie kan je opvragen door een mailtje te sturen naar: info@benbdolcefarniente.com (mailto:info@benbdolcefarniente.com)

TERUGBLIK

Gisteren tijdens het eten kwamen we tot de conclusie dat we echt een geweldig seizoen achter de rug hebben. Weer meer boekingen dan vorig jaar, veel nieuwe gasten en ook gasten die terugkomen, echt geweldig! Zo hebben we Gérard & Myriam uit Frankrijk; zij zijn al 5 keer bij ons geweest. Gérard is een Fransman van ruim 60 jaar; hij is getrouwd met de Belgische Myriam. Myriam spreekt gelukkig Nederlands en vertaalt alles voor Gérard in het Frans. Italiaans, Engels en Duits spreekt Mildred, maar helaas geen Frans. Deze mensen vinden het zo leuk bij ons, dat zij telkens op hun rondreizen door Italië op de heen- en op de terugweg een paar dagen bij ons langskomen. Superleuk!! Myriam is nu begonnen met het leren van de Italiaanse taal en daarvoor heeft ze onze boeken meegenomen naar Frankrijk…. hoe leuk kan het zijn!! Het klinkt cliché maar het is echt waar: we hebben heel veel gezelligheid met en van onze gasten gehad; er is veel gelachen, en soms werden er ook serieuze gesprekken gevoerd.
Er zijn weer mooie fietsavonturen beleefd, veel wijntjes geproefd tijdens de wijnproeverijen, veel pizza’s gebakken in onze houtgestookte pizza-oven en heerlijke pasta’s genuttigd tijdens de aankomstdagen. Zeker het zelf bakken van de pizza’s heeft voor hilarische momenten gezorgd, want zelf een pizza maken en bakken is toch moeilijker dan het lijkt. Zorg er eerst maar eens voor dat hij vanaf de pizzaschep heelhuids in de oven komt, dat hij daarna niet verbrandt en al helemaal niet dat hij na afloop op de grond belandt…. Wij proberen al onze gasten het Dolce Far Niente gevoel (het zalige nietsdoen) te geven. En we moeten zeggen dat ons dat aardig lukt. Na een warm en hartelijk ontvangst met een welkomstdrankje, onze Dolce Far Niente plank met lekkere hapjes en gezellige gesprekken begint dat gevoel bij onze gasten al snel te komen. Het gevoel van thuiskomen is een veelgehoord compliment dat wij krijgen. Natuurlijk zijn wij daar heel blij mee, want dat is een bevestiging van waar wij mee bezig zijn: onze gasten een zorgeloze vakantie bieden, een thuiskomen gevoel geven en ervoor zorgen dat zij helemaal tot rust kunnen komen tijdens hun welverdiende vakantie!!!

Wist je dat…..

* er al veel boekingen binnen zijn voor mei en juni volgend jaar
* er nog slechts enkele liters Dolce Far Niente olijfolie kunnen worden besteld
* we vanaf 2020 fietstochten met e-mountainbikes vanuit Penne gaan organiseren!!
* onze oudste gast van dit jaar 87 was! (en bovendien nog heel fit)
* onze jongste gast 9 maanden jong was
* er in 2020 waarschijnlijk nog een tweede kookweek bijkomt
* we nu al uitkijken naar ons vierde seizoen

Related Posts