nl +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Nieuwsbrief 29, dec.2019

We zijn inmiddels al weer ruim 3 weken in Nederland; het is wel wennen… de grijze, grauwe dagen in Nederland in vergelijking met de heldere, zonnige dagen in Italië. We kijken af en toe met smart naar de temperaturen in Penne. Het is daar momenteel nog zo’n 12-13 graden, dat betekent dat het bij ons huis in de zon al gauw 20 graden kan zijn L, maar ja, dat hoort bij onze keuze. We hebben hier al Sinterklaas gevierd met de familie van Marcel; hebben op 5 december met vrienden en kinderen traditioneel sushi gegeten; gaan geregeld bij onze vaders eten; bezoeken vrienden; gaan naar verjaardagen waar we anders niet bij kunnen zijn. Jullie begrijpen: dat is het grauwe weer allemaal meer dan waard!

Dolce Far Niente – het zalige nietsdoen

De naam Dolce Far Niente hebben wij destijds bewust gekozen. Voor degenen die het nog niet weten: Dolce Far Niente betekent “het zalige nietsdoen” en wij willen onze gasten tijdens hun vakantie zoveel mogelijk ontzorgen, zodat zij volop tijd hebben voor het zalige nietsdoen. Natuurlijk is in onze regio ook genoeg te doen. Van wandelen in de bergen, het bezoeken van leuke stadjes tot heerlijk relaxen op het strand; er is voor iedereen wel iets te doen. Neem gerust een kijkje op onze website: www.benbdolcefarniente.com Klik hier voor onze homepage (https://benbdolcefarniente.com)

Arrangementen

In onze laatste nieuwsbrief van dit jaar brengen wij onze vaste arrangementen nog eens onder jullie aandacht, t.w.:
– Beleef Abruzzo arrangement
– Romantisch verwenarrangement
– Abruzzo/Le Marche arrangement
– “Stoere mannen” arrangement

Naast bovengenoemde arrangementen kunnen wij op verzoek ook allerlei andere arrangementen in elkaar draaien. Laat het ons weten; wij denken met je mee en draaien een leuk programma in elkaar. Van sportief tot culinair, van creatief tot cultureel! Klik op onderstaande link om onze arrangementen nog eens rustig door te lezen. Klik hier voor onze arrangementen (https://benbdolcefarniente.com/arrangementen/)

Sportieve activiteiten Abruzzo, een groene regio in het hart van Italië, is zeker ook voor de sportievelingen onder ons een goede keuze. Van wandelen en fietsen tot uitdagende activiteiten als raften, paragliding, emountainbiken, steile rotsklimen: van alles is mogelijk. Vanaf volgend jaar organiseren wij e-mountainbike tochten vanuit ons dorp Penne. Bureau Wolftour Abruzzo verhuurt (eindelijk) elektrische mountainbikes en wij hebben een mooie tocht in de regio uitgezet. Verder weten we een mooie plek om te raften. Het is een stukje rijden maar als je deze sportieve activiteit combineert met een bezoek aan het mooie stadje Guardiagrele, waar je natuurlijk Sise delle Monache gaat eten, heb je weer een geweldige vakantiedag. Voor de echte waaghalzen weten wij een prachtige plek om te gaan paragliden. Onder professionele begeleiding kan je een duosprong maken vanaf Rocca Calascio. Hoogstwaarschijnlijk wordt dit de mooiste ervaring van je vakantie in Abruzzo. Vlakbij het mooie bergdorpje Farindola kan je “steile rotsklimmen”; zeker ook het proberen waard.

2020

De boekingen voor volgend jaar gaan als een malle. De maanden april, mei en juni zijn al bijna helemaal volgeboekt. De culinaire vakantie van 2-6 mei is al volgeboekt, evenals de schildervakantie van 30 mei tot 3 juni. Voor de fitvakantie van 9-13 mei hebben we nog 3 plekjes vrij. In juni ontvangen we 10 voetbalvrienden van Marcel; dat beloven een paar gezellige, dolle dagen te worden. Van 4-8 juli organiseren wij een Pilatesvakantie; hier hebben wij nog 2 plekjes vrij. Dus heb je zin in een paar sportieve dagen, boek gerust nog een plekje tijdens onze Fit- of Pilatesvakantie. Natuurlijk kan je bij ons ook terecht voor een heerlijke, zorgeloze vakantie. Door de keuken die ter beschikking van onze gasten staat, is een langere vakantie ook zeker een optie. Hierdoor hoef je niet iedere dag uit eten en kan je ook wel eens je eigen maaltijd (lunch of diner) bereiden. Als de groenten uit onze moestuin rijp zijn, kan je deze hiervoor prima gebruiken. Dus twijfel niet langer, maar boek een heerlijk verblijf om even helemaal te relaxen (Dolce Far Niente) en te genieten van al het moois dat de prachtige regio Abruzzo te bieden heeft.

Wist je dat

* Ryanair vanaf Brussel-Charleroi 5x per week op Pescara vliegt
* Transavia vanaf Rotterdam naar Rome vliegt
* en dat je van daaruit binnen 2,5 uur bij onze B&B kan zijn
* dit een hele mooie autorit oplevert
* je bij aankomst in onze B&B hartelijk ontvangen wordt met een drankje en een hapje
* wij genieten van onze rol als gastvrouw en gastheer
* wij deze rol met heel veel plezier en liefde uitoefenen

Kerstgroet

Tot slot wensen wij alle nieuwsbrieflezers, onze volgers op Faceboek en andere vrienden en bekenden hele mooie, gezellige kerstdagen en een gezond en liefdevol 2020!

 

Related Posts