nl +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Nieuwsbrief 30, mrt.2020

Eind februari reden wij, na 3 maanden Nederlandse gezelligheid, terug naar huis. Ons huis lag er na 3 maanden leegstand goed bij. We konden zien dat het hier bijna geen winter was geweest. Altijd spannend als we terugkomen of alles het nog doet, maar inderdaad de televisie, de verwarming, de wifi, het warme water, de elektriciteit, alles functioneerde allemaal zoals het hoort 😊. De eerste avond zijn we lekker een pizza gaan eten; wat hebben we zitten smullen.

Na 3 maanden afwezigheid had de tuin wel een grote onderhoudsbeurt nodig: vooral veel onkruid wieden en gras maaien. Daar hebben we de afgelopen weken dan ook heel wat uurtjes aan besteed. Verder moest er nog een flink aantal olijfbomen worden gesnoeid. Hier zijn we vorige week mee begonnen. Alle takken die we eind vorig jaar hadden gesnoeid waren goed gedroogd, dus daar kon de fik in. Het zwembad kon na de winter ook wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Eerst de pomp en de filter aangesloten en vele malen onze “dolfijn” in het zwembad aan het werk gezet, met als resultaat dat het water weer prachtig schoon is en klaar voor gebruik 🏊‍♀️. Het zonnetje is nog wel even nodig om het water wat op temperatuur te brengen…

 

Voor ons ziet het leven er op het eerste oog niet heel veel anders uit dan andere jaren in maart, alleen de wetenschap dat we nu verplicht thuis zitten en dat de hele wereld gebukt gaat onder het vreselijke corona virus, maakt ook ons leven toch totaal anders dan voorheen. Toen we eind februari uit Nederland vertrokken, waren de berichten uit Italië m.b.t. het coronavirus niet al te best. We hadden er toen alleen nog geen idee van dat de situatie wereldwijd zo verontrustend zou worden, als dat het nu is. Sinds 10 maart zit Italië (en wij dus ook) in een volledige lockdown (in alle regio’s van Italië zijn er inmiddels besmettingen met het corona virus en dus ook in onze prachtige regio Abruzzo). Thuis blijven en alleen de straat op voor boodschappen of zaken van medische aard. Ga je naar je werk, naar een arts of apotheek, dan moet je een formulier bij je hebben, waarin je verklaart wat je gaat doen en waarom. Slechts 1 persoon van de familie mag naar de supermarkt; zonder mondkapje kom je er niet in. Voor de supermarkt staan wachtende mensen; mensen worden mondjesmaat binnen gelaten. Eerst je handen desinfecteren en dan mag je de winkel in. Lege straten, gesloten winkels en gesloten scholen, bars en restaurants; het hele openbare leven ligt plat. Wie had kunnen bedenken dat we ooit in zo’n bizarre situatie zouden belanden?!


Deze tekst hangt door heel Italië bij mensen aan hun huis/balkon. Veel mensen hebben ook de Italiaanse vlag hangen. Op deze manier steken ze elkaar een hart onder de riem. Met elkaar geloven ze in een goede afloop!

 

 

 

Wij zitten dus al bijna 3 weken in thuisquarantaine. Gelukkig hadden we de eerste 2 weken mooi weer en konden we veel buiten zijn. Vanaf maandag zitten we hele dagen binnen; buiten is het guur en koud met sneeuw en veel regen. Het snoeien en het werken in de tuin ligt deze week stil. We hoeven ons gelukkig niet te vervelen. Martijn, de zoon van Marcel, heeft twee viswinkels (Puurvis Leidschendam en Puurvis Leidschenveen) en Marcel doet de boekhouding van deze winkels. Hierin had hij wat achterstand en daar is hij nu druk mee bezig (met af en toe wat hulp van Mildred). Martijn zal er in ieder geval blij mee zijn.

Veel tijd ook om na te denken: wanneer zien we onze (klein)kinderen weer; blijven onze vaders wel gezond; hoe gaat het met onze broer, zussen, schoonzus en zwagers en andere familie en vrienden? De ene dag gaat het beter dan de andere dag. Gelukkig leven we in een digitale wereld en is contact met onze kinderen, familie en vrienden makkelijk. Alleen als het hier heel slecht weer is en de regen met bakken uit de hemel komt, laten het internet en de tv ons wel eens in de steek. En dat is in een situatie, als waarin wij ons nu bevinden, niet heel fijn. Na anderhalve dag slechte verbindingen, functioneert alles nu gelukkig weer prima.

Een heel ander belangrijk punt, wat ons natuurlijk enorm bezighoudt, zijn onze boekingen. Voor dit seizoen hadden we al een record aantal overnachtingen staan, maar de vraag is of deze allemaal kunnen doorgaan. Met Pasen zouden Sander & Marion, Dagmar & Thomas en hele goede vrienden van ons met hun (volwassen) kinderen en aanhang komen. Dat zou een gezellige boel worden. Helaas zal dit feest niet doorgaan. Misschien komen ze nu in oktober en gaan we met z’n allen olijven plukken; zijn we in dat geval wel lekker snel klaar met plukken en snoeien😉.

Begin mei organiseren wij een kookweek en daarna een fitvakantie. Beide activiteiten hebben we in principe verzet naar eind september/begin oktober. Hierin zijn we vanzelfsprekend afhankelijk van wat de autoriteiten bepalen en of de luchtvaartmaatschappijen kunnen/mogen vliegen. Als er niet kan/mag worden gevlogen, kunnen ook de meeste van onze gasten niet komen. Half mei zouden Martijn & Sophie met Mees en Lev, Stefan, Thomas en de zus van Marcel met haar man en nog een stel komen. We hopen van harte dat dit kan doorgaan, maar vrezen met grote vreze. En dan rijst de onvermijdelijke vraag: wanneer zullen we onze kinderen en kleinkinderen dan wel weer live zien? Ook van de andere boekingen die we in april/mei hadden staan, is het afwachten of deze kunnen doorgaan. De lockdown hier duurt tot 3 april, maar gezien het dagelijks aantal nieuwe besmettingen zal deze nog wel worden verlengd.

 

De natuur trekt zich gelukkig niets van het hele coronavirus aan, maar gaat gewoon zijn gang. Met alle regen die de afgelopen dagen is gevallen, is de natuur momenteel vast heel blij (afgelopen winter heeft het hier bijna niet geregend). Sommige bomen kleuren al een klein beetje groen en sommige fruitbomen vertonen al bloesem. Hopelijk worden de maatregelen hier binnenkort wat versoepeld en mogen we weer wandelen en fietsen in de prachtige natuur.

 

 

 

Positief blijven dat is de komende tijd ons motto, maar….

* wat moeten we nu met die 100 meter oranje vlaggetjes die we hebben gekocht om ons huis te versieren tijdens het  EK voetbal  ⚽️ en de Olympische Spelen? We gaan ze maar bewaren tot volgend jaar…
* en met alle kaas 🧀 die we uit Nederland hebben meegenomen? Moeten we die allemaal maar zelf opeten? We hopen van niet…
* en die grote zak met paaseitjes? Allemaal zelf opeten? Wel slecht voor de lijn…
* af en toe een grapje moet ook kunnen

Als afsluiter een inkoppertje: blijf binnen, houdt afstand, zorg goed voor elkaar en blijf vooral gezond!

Veel liefs van ons 💜

Related Posts