nl +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Nieuwsbrief 31, mei 2020

Hierbij een laatste up-date over ons wel en wee in coronatijd.

Gelukkig hebben we na 8 weken volledige lockdown nu wat meer bewegingsvrijheid. Sinds maandag 4 mei mogen wij weer boodschappen doen buiten ons dorp Penne en we mogen weer wandelen en fietsen. De Italianen mogen weer bij hun familie op bezoek (alleen binnen de eigen regio). Ook mochten veel mensen, na 2 maanden thuis te hebben gezeten, weer aan het werk. Het is hier toch allemaal wel wat anders dan in Nederland. Nog steeds moeten we een autocertificazione bij ons hebben als we onderweg zijn. Word je aangehouden en je hebt niet zo’n verklaring bij je, dan krijg je direct een boete. Aanstaand weekend zal Conte het volk weer toespreken. Natuurlijk hopen wij op verdere versoepelingen van de maatregelen. De kans is groot dat dit per regio gaat gebeuren. De afgelopen dagen is het aantal nieuwe besmettingen bij ons in Abruzzo flink gedaald. Zo kwamen er gisteren maar 4 nieuwe besmettingen bij. Goed nieuws, maar voorzichtigheid blijft belangrijk.

Gelukkig is Abruzzo een dunbevolkte regio, dus er is plek zat voor iedereen. We blijven positief en hopen zeker in de 2e helft van dit jaar weer gasten te mogen ontvangen. Onze B&B is volgens ons “corona proof”. Alle kamers hebben hun eigen entree, met een eigen badkamer. Er is voldoende ruimte om op 1,5 meter afstand van elkaar het ontbijt te nuttigen. Ook zijn er voldoende zitjes op ruime afstand van elkaar om te genieten van het mooie weer en ons prachtige uitzicht. Als het allemaal doorgaat, zorgen wij natuurlijk voor handdesinfectiemiddelen en de kamers zullen, zoals onze gasten al van ons gewend waren, telkens grondig worden schoongemaakt. Iedereen die komt, moet zich wel bedenken dat er in Italië een mondkapjes-cultuur heerst. Wij doen een mondkapje op als we een winkel ingaan of als we dichtbij andere mensen komen. Italianen zitten zelfs met een mondkapje in de auto, laten hun hond uit met een mondkapje op en soms zie je zelfs mensen fietsen met een mondkapje op hun neus. Wij vinden dat nogal overdreven en doen daar niet aan mee. Het is wel verplicht in de winkels.

Als we een normaal jaar hadden gehad, zouden de kookweek en de fitvakantie alweer achter ons liggen. Het is hier momenteel prachtig weer en de natuur komt helemaal tot leven. Zo jammer, dat we hier nu alleen samen van kunnen genieten en dat we dit niet met onze gasten kunnen delen. De kookweek en de fitvakantie hebben we verzet naar eind september/begin oktober. We kunnen niet meer doen dan moed houden en hopen dat deze arrangement dan alsnog kunnen doorgaan. Eind mei organiseren we een schilderweek, helaas hebben we deze naar mei 2021 doorgeschoven. Gelukkig zijn de deelnemers aan deze arrangementen heel begripvol en komen zij graag de eerstvolgende mogelijkheid. De andere reserveringen van mei hebben we ook allemaal kunnen verzetten. Gelukkig willen onze gasten niet annuleren, maar komen ze graag een andere keer. Samen zoeken we voor beide partijen naar de beste oplossing.

We staan binnenkort met een advertentie in de leukste Italiëkrant van Nederland, Il Giornale! In Il Giornale della Fiera lees je vier keer per jaar de mooiste reisverhalen, de lekkerste recepten, stijlvolle Italiaanse mode en leuk en nuttig nieuws uit Italië. Voor maar € 9,95 krijg je vier edities per jaar thuisgestuurd. Klik op deze link voor de aanbieding (https://www.ilgiornale.nl/abonnement/)

Ons leven gaat hier gewoon rustig verder. We vervelen ons niet; met zoveel grond om je huis is er natuurlijk altijd wel wat te doen. Afgelopen week hebben we de moestuin aangelegd. De tomaten, courgettes, aubergines, paprika’s en uien kunnen weer groeien. Ook hebben we alle potten weer gevuld met bloeiende planten; de beschadigde plekken op het huis zijn bijgewerkt en de muren in de kamers staan er ook weer netjes bij. Twee weken geleden heeft de boer het land voor ons huis omgeploegd en weer glad gemaakt. De wilde zwijnen zijn afgelopen winter tijdens onze afwezigheid goed tekeer gegaan; ze hebben flink met hun neus en poten zitten wroeten in ons land, met als gevolg een stuk grond wat op een maanlandschap leek. Het ligt er nu weer strak bij, dus laat het “gras” maar groeien. Om te voorkomen dat dit volgende winter wederom gaat gebeuren, hebben we besloten om een hekwerk van 80 cm hoogte te plaatsen. De eerste 40 meter staat, binnenkort volgt de volgende 50 meter.

Gelukkig leven we in een digitaal tijdperk en hebben we veel contact met onze kinderen, onze vaders en vrienden; echt superfijn! Natuurlijk is het niet altijd makkelijk in deze corona-situatie. De ene week gaat het beter dan de andere week, maar gelukkig hebben we het samen goed en vechten we elkaar niet de tent uit. Het gemis van echte sociale contacten en niet weten wanneer we onze kinderen en kleinkinderen weer zien is soms zwaar. Een video-oproep met Mees en Lev of met één van onze kinderen maakt dan weer veel goed. 13 april was Mildred jarig. Al vroeg kreeg ze haar eerste digitale verjaardagskaart, zelf getekend door Dagmar; vrij snel daarna werd ze gebeld door opa en even daarna werd ze toegezongen door Mees en Lev. Dat was een mooi begin van een toch wel vervelende dag. Eigenlijk zouden Sander & Marion, Dagmar & Thomas en goede vrienden van ons met hun kids en aanhang bij ons zijn. Wat een drukke, gezellige verjaardag had moeten worden met veel reuring, werd een rustige dag met wel veel telefoontjes, berichtjes via whatsapp en felicitaties op Facebook.

Het is heel fijn om te weten en te merken dat (heel) veel mensen aan ons denken en met ons meeleven. Allemaal enorm bedankt daarvoor!! We houden jullie op de hoogte en laten het zo snel mogelijk weten, zodra toeristen weer naar Italië mogen afreizen! Pas goed op jezelf en blijf gezond!!

Related Posts