nl +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Nieuwsbrief 32, mei 2020

Wie had gedacht dat we zo snel na onze nieuwsbrief van vorige week goed nieuws te melden zouden hebben? Wij niet, maar het is toch echt waar…

Vanaf vandaag is Italië een nieuwe fase ingegaan: winkels mogen weer open, we kunnen weer naar de kapper om ons haar te laten knippen (en dat is inmiddels hard nodig; vanmiddag maar even langs fietsen om een afspraak te maken) en ook bars en restaurant gaan weer open. Dit alles natuurlijk wel met de nodige maatregelen. Binnen de regio Abruzzo zijn we weer vrij om te gaan en staan waar we willen. Maar het allerbelangrijkste nieuws is dat Italië vanaf 3 juni zijn grenzen weer opent voor toeristen uit het buitenland. Ook zijn we vanaf die datum weer vrij om het hele land door te reizen. Dit nieuws kwam voor ons, en waarschijnlijk voor velen, toch nog vrij onverwachts. Natuurlijk is alles onder voorbehoud van positieve ontwikkelingen van het coronavirus. Mocht het aantal besmettingen weer stijgen, dan kan de regering deze maatregelen per direct weer intrekken, maar laten we er vanuit gaan dat iedereen zich hiervan bewust is en zich braaf aan de regels houdt. Aan ons zal het in ieder geval niet liggen. Belangrijk om te weten is dat men in Italië de 1 meter afstand regel hanteert; verder is het dragen van een mondkapje in openbare ruimtes verplicht. We hebben gelezen dat Ryanair vanaf 1 juli weer gaat vliegen op Pescara. Transavia vliegt in juni al vanaf Rotterdam naar Rome! Voor mensen die met de auto komen, is het natuurlijk handig om te weten of Duitsland, Zwitserland en/of Oostenrijk toeristen doorlaat op weg naar Italië. Voor zover nu bekend is, houden deze landen hun grenzen tot 15 juni nog gesloten, maar dat kan tussentijds best nog veranderen.

Een vakantie in 2020 zal niet hetzelfde zijn als voorgaande jaren, maar onze gastvrijheid blijft onveranderd. We zullen al onze gasten nog net zo hartelijk ontvangen met een drankje en ons welkomstplankje met hapjes. We schudden geen handen, maar tijd voor een gezellige ontvangst (op gepaste afstand) maken we zeker. Onze B&B kamers hebben alle vier een eigen toegang, waardoor de nieuwe normen perfect worden toegepast. Wij zorgen voor handdesinfectiemiddelen en de kamers zullen bij wisseling van gasten net zo grondig worden schoongemaakt als iedereen van ons gewenst was. We zullen nu alleen geen Ajax (😉), maar desinfecterende schoonmaakmiddelen gebruiken. Ons ontbijt blijft elke ochtend een feestje, met onder meer vers sinaasappelsap, vers fruit, eigen gebakken brood, zelfgemaakte jam en iedere dag een smakelijke verrassing. Dit ontbijt kunnen wij serveren onder de gazebo of op het terras bij de kamer. Ook onder de gazebo is er voldoende ruimte om op voldoende afstand van elkaar te ontbijten.

Abruzzo is een dunbevolkte regio, die nog niet wordt overspoeld door hordes toeristen. Wat denk je van heerlijk wandelen op de prachtige Campo Imperatore, de Voltignovlakte of in Valle d’Angri! Of fietsen op (elektrische) mountainbikes in de buurt van onze B&B!
In juli hebben wij nog genoeg mogelijkheden, maar ook in de 2^e helft van augustus hebben wij nog kamers beschikbaar. Heb je belangstelling voor een verblijf in onze B&B, maar heb je twijfels? Stuur ons een mailtje met je telefoonnummer en je vragen, dan zullen wij zo snel mogelijk telefonisch contact met je opnemen en proberen je twijfels weg te nemen. Reserveer je voor dit jaar nog een verblijf in onze prachtige B&B, dan hoef je geen aanbetaling te doen, maar ben je de verblijfskosten pas verschuldigd één dag voor aankomst. Dit seizoen gaan we net zo hard ons best doen als voorgaande jaren om het onze gasten naar de zin te maken.

Met liefde, enthousiasme en gedrevenheid bezorgen wij al onze gasten wederom een onvergetelijke vakantie! Hopelijk tot snel!

Related Posts