nl +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Nieuwsbrief 7, juni 2016

zwarte-truffelNa de laatste nieuwsbrief zijn we inmiddels 2 maanden verder: ons huis in Rozenburg is verkocht en onze spullen staan in de opslag; Marcel verblijft in Italië om de verbouwing in de gaten te houden en om, waar mogelijk, mee te helpen. Mildred is sinds zaterdag 11 juni een nomade : zij gaat de komende maanden huishoppen (bij familie/vrienden die op vakantie zijn) en vanaf half augustus gaat zij inwonen bij een lieve vriendin.

bouwbord2Toen we in april in Penne waren, hebben we kennis gemaakt met andere Nederlanders die bij ons in de buurt wonen. Zij vertelden ons goede ervaringen te hebben met een aannemer (Claudio) uit Loreto Aprutino (een dorp bij ons in de buurt). Na goede gesprekken en een goede offerte hebben wij besloten ook met hem aan de slag te gaan. We hebben goede afspraken kunnen maken over de werkzaamheden die we zelf gaan doen en over wat hij gaat doen. De broer van Claudio, Davide, is electriciën en Gianni, een vriend van hem is loodgieter; ook zij gaan voor ons werken. Eind mei hebben Marcel en mijn vader al veel sloopwerkzaamheden uitgevoerd. Maandag 13 juni is de verbouwing officieel van start gegaan.

Helaas is het internet in ons huis in Italië nog steeds niet gelukt, dat is echt heel vervelend zeker nu Marcel daar zit en Mildred in Nederland. Gelukkig heeft Marcel inmiddels een Italiaanse telefoon, waarmee hij binnen zijn bundel naar Nederland kan bellen en waarmee wij met elkaar appen. Wel kan Marcel geregeld bij vrienden terecht om vanaf hen ook met elkaar te skypen.

grasmaaienMooi is het om te zien hoe contacten gelegd worden. Zo hebben we al contact met een boer, Antonio, uit de omgeving. We hebben met hem afgesproken dat hij 2x per jaar al ons gras maait. Wij zijn daar heel erg mee geholpen en hij gebruikt het gemaaide gras voor zijn koeien: allebei blij. Het gras voor ons huis gaan we natuurlijk zelf wekelijks bijhouden. Ook hebben we wekelijks contact met een “truffelman”, genaamd Paolo. Hij heeft onderaan de heuvel een stuk land dat aan onze grond grenst en daarop groeien truffels. Wekelijks komt hij met zijn truffelhondjes langs en als het truffelseizoen begint, zullen zijn honden de nodige truffels vinden. Eind mei hebben wij al onze eerste (zwarte) truffel gekregen. Het seizoen is nog niet begonnen, dus de kwaliteit was niet heel goed, maar het was wel heel lekker over een gebakken eitje.

Nu Marcel in Italië is, zal Mildred iedere 5 à 6 weken een week naar Penne gaan. Op deze manier blijft ook zij op de hoogte van de vorderingen en kunnen zij er op haar werk vast aan wennen dat zij vanaf 1 maart 2017 definitief afscheid neemt.

cantine-aperteAls Mildred ook in Penne is, proberen we afentoe tijd vrij te maken om de omgeving te verkennen. Toen het weer wat minder was, hebben we de auto gepakt en twee hele mooie routes gereden. Voor onze gasten willen wij deze routes op papier gaan zetten en daarbij nog op zoek gaan naar leuke adresjes voor bijv. een lunch, een lekker ijsje of gewoon een kopje koffie.

Eind mei hebben we Cantine Aperte bezocht. Het laatste weekend van mei zijn er een groot aantal wijnhuizen die dan hun deuren openen. Je kan dan een wijnglas in een zakje (voor om je nek) kopen en vervolgens kan je bij ieder wijnhuis wijn gaan proeven, vaak vergezeld van een heerlijk hapje erbij.

Algemene info

Veel mensen vragen zich af waar Penne precies ligt en hoe Penne bereikbaar is.

Penne ligt in de regio Abruzzo; Penne ligt ongeveer ter hoogte van Rome, alleen Rome ligt aan de Middellandse Zee en Penne ligt op 30 km afstand van de Adriatische kust.

Pescara is het dichtstbijzijnde vliegveld. Ryanair vliegt hier naartoe vanaf Weeze-Düsseldorf en vanaf Brussel-Charleroi. Op het vliegveld is het mogelijk een auto te huren (tegen zeer goede tarieven). Transavia vliegt dagelijks vanaf Rotterdam naar Rome. Vanaf beide vliegvelden in Rome  rijdt de Prontobus naar Pescara. Dit is een luxe touringcar met airco en wifi die met enkele tussenstops naar Pescara rijdt. De bus vertrekt vanaf de aankomsthal en kaartjes zijn eventueel vooraf te boeken. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat dit prima te doen is. Natuurlijk kan je ook met de auto naar Penne. Vanaf Rozenburg moet je rekening houden met ca. 1650 km.

Tot slot voor degene die het gemist hebben: begin april hebben we in de Brielsche Courant gestaan. Volg onderstaande link om het artikel te lezen. http://brielschecourant.nl/nieuws/mildred-en-marcel-dromen-van-eigen-b-b-in-zonnig-italië-1.5915520

Voor de mensen die het leuk vinden, staan op de laatste pagina nog een aantal foto’s van de verbouwingswerkzaamheden…..

De graafmachine en de “puinruimer” worden afgeleverd.
De graafmachine en de “puinruimer” worden afgeleverd.

 

Het uitgraven van de vloeren van de bed & breakfast kamers
Het uitgraven van de vloeren van de bed & breakfast kamers

 

Zeker 50 cm uitgegraven en de grindlaag is gestort
Zeker 50 cm uitgegraven en de grindlaag is gestort

(Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, stuur dan een mail naar dolcefarniente.penne@gmail.com en wij halen u van onze verzendlijst)

Related Posts