nl +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Nieuwsbrief 20, jun.2018

Voordat ons 2e seizoen begon, hadden we weer een klusweek. Onze drie vaste klussers, Aad, Marjan en opa, werden deze keer ondersteund door Paul, Sander en Stefan. Deze kanjers hebben weer heel veel werk verzet: er is een overkapping gemaakt voor de tafeltennistafel en het dartbord; we hebben een pergola met zonnedoek en een buitendouche bij het zwembad; er lopen 4 kippen rond in een mooie ren met een prachtig hok en de sportievelingen kunnen hun hart ophalen op onze trampoline (de klussers hebben eerst 60 cm klei uitgegraven, voordat deze werd geplaatst: complimenti). Top gedaan!!

 

In het weekend van 13 en 14 mei stond ons dorp Penne helemaal in het teken van de Giro. Het hele dorp kleurde rose en er werd van alles georganiseerd. Op dinsdag 15 mei vertrok de Giro vanuit ons dorp. Het was een waar spektakel en we hadden het niet willen missen.

Dit seizoen hebben we al enkele keren met Bike for Fun een prachtige mountainbike tour gemaakt. De eerste keer zijn we vanuit het dorpje Santa Stefano di Sessanio naar het prachtige kasteel Rocca Calascio (een van de bekendste monumenten van Abruzzo) gefietst.
Natuurlijk fietsen we dan op e-mountainbikes; voor de echte sportievelingen zou het misschien zonder kunnen, maar om zo’n tocht te kunnen maken, moet je toch wel echt getraind zijn. Maar het plezier is er niet minder om, juist alleen maar groter.
De volgende 2 tochten werden gemaakt in de buurt van Popoli. Andrea, onze gids van Bike for Fun, had daar telkens een prachtige route voor ons uitgestippeld. Na afloop van de fietstocht hebben we genoten van een heerlijke pranzo (lunch) in het plaatsje Popoli.
Bij voldoende belangstelling van onze gasten willen we zulke tochten vaker organiseren. We gaan een samenwerking aan met Bike for Fun en zij gaan kijken of ze ook bij ons in de buurt een mooie tocht voor ons en onze gasten kunnen uitstippelen.
Ervaring voor het fietsen met een e-mountainbike heb je niet nodig, dus iedereen kan er aan mee doen.

Het leven hier in Italië bevalt ons goed; we wennen al aardig aan de Italiaanse manier van leven: piano, piano…. en weten inmiddels dat je hier geen haast moet hebben om even snel iets te willen regelen, want dat gaat niet lukken.
We wonen nu ruim een jaar in Italië en sinds begin mei zitten we eindelijk in de Italiaans zorgverzekering. Na veel bezoekjes aan de plaatselijke ASL en allerlei documenten is het dan eindelijk toch gelukt.

In Nederland waren we er aan gewend dat allerlei zaken via de mail konden worden geregeld en dat de meeste (zo niet alle) instanties/bedrijven volledig geautomatiseerd zijn. Dat is hier dus niet het geval…. Een mooi voorbeeld hiervan betreft onze jaarlijkse factuur voor het ophalen van het afval. Sinds april 2017 staan wij ingeschreven bij de gemeente Penne. Als je dan denkt dat dit bij alle afdelingen van de gemeente bekend is, kom je bedrogen uit. En als je dan denkt dat dit een kwestie is van een mailtje of een telefoontje naar de desbetreffende afdeling, dan heb je dat ook mis. Na 2 bezoekjes en 5,5 uur wachten, staat ons adres nu ook bij die afdeling goed geregistreerd en krijgen we de factuur volgend (hopelijk) hier in de brievenbus i.p.v. op ons oude woonadres in NL!!

We zijn inmiddels goed bevriend met Luisa en Antonio (buren van 2 huizen verderop). Zij kwamen pas bij ons eten en we hadden een gehakt stroganoff schotel met rijst voor ze klaar gemaakt. Antonio is nogal een lastige eter, maar brood met olie zou ook goed zijn als hij het niet lustte. Maar niets was minder waar; zowel hij als Luisa hebben zitten smullen. Heel verbaasd waren ze over onze rijst (Lassie Toverrijst 😉)…. Hoe kan dat zo droog zijn? En dat na slechts 8 minuten koken!
Binnenkort komen Anton en Joke (met de auto) en zij nemen weer wat spullen uit NL voor ons mee. Daarna zullen wij onze buurtjes blij maken met een pak heerlijke Lassie Toverrijst.

We genieten van het Italiaanse leven en alles wat daarbij komt kijken. De moestuin staat er goed bij en de eerste komkommers en courgettes zijn al geoogst. De kippen leggen dagelijks eieren, dus we kunnen onze gasten verse eieren serveren. Een vervelend iets is ons gras; dat blijft maar groeien ;-(

Fijn dat veel mensen onze B&B kunnen vinden: gewoon via Google, door mond-tot-mond reclame, naar aanleiding van onze berichtjes op Facebook, via onze eigen website, onze vermelding op de website “overnachten bij Nederlanders in Italië”; het blijkt allemaal goed te werken. We zijn voor ons 2e seizoen al heel tevreden met het aantal reserveringen. Natuurlijk hopen we wel dat er nog wat bijkomen, maar het is nu pas juni, dus dat gaat vast lukken.

Over een maandje organiseren we onze 2e Pilatesweek; we hebben een leuk programma in elkaar gedraaid met in ieder geval 2 lessen buiten onze B&B (1x op de Campo Imperatore en 1x op het strand van Montesilvano). Het wordt vast weer een gezellige en sportieve happening. In september organiseren we nog een kookweek en een yogaweek. Beide weken zijn al volgeboekt!

Al met al zijn we 2 enorm tevreden mensen op een prachtige plek in het mooie Italië…..

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts