nl +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Nieuwsbrief 21, aug.2018

Wat gaat de tijd snel en wat genieten we van ons leven in Italië. We hebben er inmiddels al een groot gedeelte van ons 2e seizoen opzitten, maar de maanden september en oktober beloven ook nog veel drukte en gezelligheid. Begin september organiseren we een kookweek en eind september een yogaweek (beide arrangementen zijn helemaal volgeboekt). Van 20-24 oktober organiseren we nog een Fitvakantie o.l.v. Gina Sandfort. Zij heeft ons benaderd met het verzoek een soort bootcamp arrangement te mogen verzorgen. Gina had al jaren op haar bucket list staan om een dergelijk arrangement in het buitenland te gaan verzorgen en nu gaat het dus gebeuren!
Voor de Fitvakantie hebben wij nog 2 plekjes beschikbaar. Dus ben je heel sportief en houd je ervan om op sportief vlak flink uitgedaagd te worden, geef je dan op door een mail te sturen naar info@benbdolcefarniente.com en we voorzien je van de benodigde informatie.

Na het succes van vorig jaar organiseerden we in juli jl onze tweede Pilatesweek. Het was ook nu weer een enorm succes. Er is veel gelachten, lekker gegeten en natuurlijk gesport. We hebben met elkaar de Campo Imperatore bezocht, waar op 2000 meter hoogte een Pilatesles werd gegeven; daarna zijn we heerlijke arrosticini gaan eten bij Rifugio Mucciante. Verder zijn we naar het strand van Montesilvano geweest, waar natuurlijk ook een uurtje werd gesport. Daarna heerlijk afkoelen in het zeewater; het was geweldig. Tijdens deze Pilatesweek hebben we verder nog een e-mountainbike tocht gemaakt met Bike for Fun. Het was een pittige tocht, die voor sommigen iets teveel was gevraagd, maar achteraf gezien hadden alle dames toch wel enorm genoten.

Het afgelopen seizoen zijn we al meerderen keren met gasten met Bike for Fun gaan fietsen. Bike for Fun verhuurt e-mountainbikes en organiseert tochten o.l.v. ervaren gidsen. Op een fiets beleef je de natuur toch anders dan in een auto. Op de fiets kom je op de mooiste plekjes; echt geweldig! We hebben al tochten gemaakt in de buurt van Popoli, Bussi, op de Voltigno vlakte, naar Rocca Calascio (één van de belangrijkste monumenten van Abruzzo, dat ligt op ca,. 1400 meter hoogte) en op de Campo Imperatore. Aansluitend wordt er altijd met elkaar ergens geluncht. De ervaringen van onze gasten zijn heel positief, dus deze tochten houden we erin 😉.

Voor wijnproeverijen gaan we dit jaar naar Cantina Marchesi di Cordana. Dit wijnhuis heeft op verschillende plekken in de regio landgoederen met druiven. Zij maken niet de standaard wijnen, maar zijn net een beetje exclusiever dan het gemiddelde wijnhuis. We krijgen daar een rondleiding van een vriendelijke jongedame en kunnen daarna verschillende wijnen proeven. Dit alles natuurlijk onder het genot van heerlijke percorinokaas, worstjes en brood met olie.

In augustus hebben we veel Italiaanse gasten ontvangen. Zij gaan veel zelf op pad en vragen niet altijd aan ons wat ze kunnen doen of waar ze naartoe kunnen gaan. Afgelopen week waren Stefano en Elena uit Padova bij ons. Zij hadden bij Oleificio Goccia d’Oro een rondleiding gedaan met aansluitend een proeverij. Natuurlijk kennen wij deze Oleificio, want daar hebben we vorig jaar ook onze eigen olijven gebracht. Wat wij niet wisten is dat zij ook al voor 2 personen een rondleiding en een proeverij organiseren. Zo geweten, zo gedaan: gisteren hebben wij met 2 van onze Nederlandse gasten ook een bezoek gebracht aan deze Oleificio. Vanzelfsprekend vragen zij hiervoor een kleine bijdrage, maar het was superleuk en zeer zeker de moeite waard. Hier gaan ze ons vanaf nu vaker zien….

Een B&B runnen kost meer tijd dan we hadden gedacht. Natuurlijk komt dat mede door onze manier van omgaan met onze gasten, maar het onderhoud van het terrein om ons huis is ook heel tijdrovend. Ga maar eens 70 olijfbomen snoeien; dat gras blijft ook maar groeien en moet dus wéér worden gemaaid en dan de moestuin. Alles groeit hier als kool en helaas is bijna alles tegelijk klaar om te worden geoogst. We hebben inmiddels al veel potten tomatensaus gemaakt, sommigen met gegrilde paprika (voor de afwisseling). Verder staan er al een flink aantal potten met zelfgemaakt abrikozenjam, pruimenjam (met Likeur 43) en vijgenjam (met speculaaskruiden). In oktober vallen de walnoten van de bomen en eind oktober moeten de olijven worden geplukt.
Vanaf volgend jaar gaan we onze eigen olijfolie  en zelfgemaakte jam verkopen. We zorgen ervoor dat de olie o.a. in flesjes van 100 ml en de jam in potjes van o.a. 100 ml verkrijgbaar zijn, zodat ze ook mee kunnen in de handbagage van het vliegtuig.

Afgelopen week hebben we in de twee warmste kamers (L’Olivo en Il Noce airco’s laten installeren. Hiermee denken we het comfort voor onze gasten te verhogen en hopen we voor nog meer gasten een fijne vakantieplek te zijn. Ten opzichte van vorig jaar, ons eerste seizoen, hebben we dit jaar al bijna 25% meer boekingen. Geregeld hebben we “nee” moeten verkopen; dat doen we natuurlijk liever niet, maar ja, vol = vol en volgend jaar weer nieuwe kansen.

Tot slot hebben wij nog een mooie last minute voor de maand september: van 12 – 22 september hebben wij namelijk kamer Il Noce in de aanbieding. Voordat de herfst begint nog even lekker een paar dagen Dolce Far Niente, met iedere ochtend een overheerlijk ontbijt met verse producten. Bij een verblijf van 7 nachten betaal je in deze periode slechts € 400,-; bij een verblijf van 4 nachten bedragen de kosten slechts € 225,-. Laat deze kans niet lopen en boek snel!
(vliegtickets bij Ryanair kosten momenteel ca. € 60,- per persoon voor een retourticket, met 10 kg handbagage)

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, stuur dan een mail naar info@benbdolcefarniente.com en wij halen u van onze verzendlijst.

 

Related Posts