nl +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Nieuwsbrief 22, nov.2018

Ons tweede seizoen zit erop. We knijpen onszelf nog wel eens in onze arm…. ja het is echt waar: het is ons gelukt, wij hebben onze eigen bed & breakfast in het mooie Italië en we hebben al 2 mooie seizoenen gedraaid!! Dit seizoen hebben we ook weer genoten van en met veel leuke gasten en veel gezelligheid. Ca. 30% meer overnachtingen dan vorig jaar, ook dat is natuurlijk geweldig!

Afgelopen zaterdag hebben we onze laatste gasten, Pierre en Yolande, uitgezwaaid. Zij hebben ons geholpen met het plukken van de olijven. Vorig jaar hadden we geen goede olijvenopbrengst; onze olijfbomen waren jarenlang niet goed onderhouden. Marcel heeft in maart al onze bomen goed gesnoeid en dat heeft zijn vruchten (olijven) afgeworpen: 500 kilo meer dan vorig jaar!! Dinsdagmiddag zijn we begonnen met plukken;  de dames van de fitvakantie waren bereid ons een paar uurtjes te helpen met plukken en dinsdagavond was de bodem van een hele grote krat niet meer zichtbaar. Woensdagochtend hebben we de dames van de fitvakantie naar het vliegveld van Pescara gebracht en daarna zijn we met z’n vieren hard aan het werk gegaan. We waren zelf enorm verbaasd over de opbrengst van de bomen: woensdagavond zat de eerste bak (ca. 350 kilo) namelijk al helemaal vol. Dat gaf energie om de volgende dag weer vol frisse moed (en spierpijn) verder te gaan. Het eindresultaat was geweldig: 561 kilo geplukte olijven!!  Vrijdagochtend werden de bakken met olijven ophaald door Oleificio Goccia d’Oro (olijfperserij) en vrijdagmiddag om half 5 werd gestart met het persen van onze olijven. Natuurlijk waren wij daarbij; geweldig om te zien hoe onze eigen olijven werden geperst tot overheerlijke olie.

In september hebben we onze eerste kookweek gehad. Iris heeft deze week culinair begeleid en dat deed ze geweldig. Iris had een groot aantal overheerlijke recepten uitgekozen die de deelne(e)m(st)ers met haar aanwijzingen gingen bereiden. Het was een succes en wat hebben we die dagen heerlijk gegeten. Vitello tonnato, caponata, manzo stufato al Barolo, tonijnsteak, tiramisu met limoncello, warme vijgen met mascarpone…. zo maar enkele gerechten die deze week zijn bereid en met veel smaak zijn verorberd 😉. We hebben die week ook een rondleiding gehad bij onze olijfperserij Oleificio Goccia d’Oro (druppel van goud) en diezelfde avond hebben we daar een pasta workshop gehad van de vrouw des huizes. Hilarisch was het toen we met z’n allen aankwamen met ons keukenschort al om; geweldig, de sfeer zat er gelijk goed in. De kookweek was meer dan geslaagd en in overleg met Iris hebben we besloten om volgend jaar twee keer een kookweek te organiseren: van 18-22 mei en van 28 september – 2 oktober. Wil je hierover meer informatie ontvangen, stuur dan een mailtje naar en we zorgen dat je z.s.m. onze uitgebreide informatie ontvangt.

Eén van de laatste arrangementen die we dit jaar organiseerden was de fitvakantie. 6 zeer sportieve vrouwen hebben hieraan deelgenomen. Helaas werkte het weer niet altijd mee, maar daar lieten de dames zich gelukkig niet door afschrikken. Naast de yogalessen, het power walken, de bootcamp oefeningen en de meditaties hebben we met elkaar een prachtige wandeling rond het meer van Penne gemaakt; ietwat modderig afentoe maar dat mocht de pret niet drukken. Als afsluiting hebben Gina, Joke, Mendy, Marjolein, Sarianne en Irene nog een paar uurtjes geholpen met olijfplukken, ook die activiteit paste mooi in deze geslaagde fitvakantie 😊.

September is sowieso een gezellige, drukke maand geweest met veel gasten. Het weer was prachtig dus het was lekker nazomeren! Ook in oktober hebben we nog aardig wat gasten ontvangen. We maken leuke dingen mee, zo had Willem voor zijn vrouw Sandra (ex-collega van Mildred) een verrassingsvakantie geregeld. Ze zouden naar Venetië gaan, maar Willem had ook nog een andere verrassing voor Sandra in petto. Sandra had geen idee waar ze naar toe zouden gaan, maar ze dacht wel dat ze naar een bekend iemand zouden gaan, want Willem had kruidnootjes voor die persoon meegenomen (mjammie, Mildred is er dol op). Toen ze eenmaal de regio Abruzzo inreden, kon het niet anders dan dat ze naar ons zouden komen. Echt heel leuk! Aan zulke verrassingen werken wij graag mee!!

We gaan nu langzamerhand alles winterklaar maken en zijn druk bezig met nieuwe plannen voor volgend jaar. Eén ding staat vast; we gaan nogmaals proberen een schildervakantie te organiseren. Ciska, de schilderdocente, blijft enthousiast en wil heel graag dat de schildervakantie volgend jaar doorgaat. Wij gaan hiervoor ook ons best doen en daarom vragen wij hierbij vast jullie aandacht voor dit arrangement:

 

Wanneer: 8 – 12 juni 2019

Locatie: B&B Dolce Far Niente, Penne, Abruzzo – Italië

Midden in de natuur in een oase van rust en ruimte…..

Verwend worden met heerlijk eten, lekkere wijnen, leuke gesprekken en veel gezelligheid…..

In het groene hart van Italië, schilderen tijdens een creatieve schildervakantie onder professionele begeleiding; waar je ook kunt wandelen, zwemmen, leuke dorpjes bezoeken of gewoon lekker genieten van het mooie uitzicht….

 
Iedereen die van schilderen houdt kan zich opgeven voor deze schildervakantie. Het gaat om het plezier in schilderen. Alle deelnemers, zowel beginners als gevorderden, krijgen begeleiding op hun eigen niveau. Er wordt geschilderd met acryl en/of aquarel. Voor alle schilderbenodigdheden wordt gezorgd. Je hoeft dus alleen je eigen koffer/handbagage mee te nemen.

De schilderlessen worden gegeven in de ochtend en in de middag is er ruimte voor leuke uitstapjes. Zo kunnen we een bezoek brengen aan de Campo Imperatore (hoogvlakte), wandelen in de Valle d’Angri en een wijnproeverij of olijfperserij bezoeken. Natuurlijk zijn deze uitstapjes geheel vrijblijvend en kan je ook gewoon lekker bij de B&B verblijven en ontspannen.

Ben je enthousiast geworden en wil je meer informatie? Stuur dan een mailtje naar info@benbdolcefarniente.com en wij sturen je z.s.m. de uitgebreide informatie. Met het enthousiasme van Ciska kan het niet anders dan een heel geslaagde week worden!

Zoals we al schreven zijn we momenteel bezig om alles hier winterklaar te maken. Mildred vliegt 22 november naar NL en Marcel volgt half december met de auto. De gezellige dagen met kerst kunnen we dus fijn met onze kinderen en familie doorbrengen.
De eerste boekingen voor 2019 druppelen langzaamaan binnen en natuurlijk zijn wij daar heel blij mee. Nu nemen we ook even tijd voor onszelf zodat we vanaf april volgend jaar weer kunnen knallen en vol energie en enthousiasme onze gasten in onze prachtige B&B kunnen ontvangen. Tot volgend jaar!?

 

Related Posts