nl +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Nieuwsbrief 23, dec.2018

Lieve familie vrienden en bekenden,

Momenteel zijn we allebei in NL om de gezellige, sfeervolle feestdagen met onze kinderen, familie en vrienden te beleven. We kijken terug op een mooi tweede seizoen, waarin het aantal gasten t.o.v. ons eerste seizoen flink is toegenomen; natuurlijk zijn we hier heel blij mee. We hebben veel mooie, gezellige momenten met onze gasten gedeeld. Verder hebben we afgelopen seizoen enkele nieuwe, mooie pareltjes in Abruzzo ontdekt, die we volgend jaar graag met onze gasten delen.

Olijfoogst
In maart heeft Marcel onze 70 olijfbomen goed gesnoeid en dat heeft zijn vruchten (olijven) afgeworpen. Eind oktober konden we aan de slag; 3 dagen plukken, alles met de hand!!, leverde ons 561 kg olijven en als eindresultaat 81 liter pure, biologische olijfolie op. Van onze Olieficio Goccia d’Oro kregen we onze olie aangeleverd in vaten van 50 liter en daarna kon het afvullen beginnen: 92 flessen en enkele cans voor eigen gebruik. Supertrots op dit geweldige resultaat.

Ciao Tutti
Mensen die ons volgen op Facebook hebben vast gezien dat Ciao Tutti, een Nederlandstalige Italiëblog, een artikel over onze B&B heeft geschreven. Klik op onderstaande button om dit mooie artikel over onze B&B te lezen. Lees onze blog (https://ciaotutti.nl/reizen-door-italie/abruzzen/bed-breakfast-dolce-far-niente-penne-abruzzo/)

Cantine Aperte 2019
Elk jaar tijdens het laatste weekend van mei openen veel cantina’s (wijnhuizen) in Abruzzo hun deuren tijdens de Cantine Aperte dagen. Wil jij daar ook bij zijn? Wij maken graag een selectie van mooie cantina’s om daar met jullie hun verschillende wijnen te proeven. Een weekend vol wijnproeverijen, uiteraard vergezeld van Abruzzese lekkernijen. Een gezellige sfeer met vaak live muziek maken dit weekend tot een geweldige belevenis. Boek een kamer en beleef Cantine Aperte 2019 met ons mee!

 

Little Italy Event
Op 1, 2 en 3 februari organiseert De Smaak van Italië het Little Italy Event in de Westergasfabriek in Amsterdam. Het is een evenement met o.a. workshops, proeverijen en natuurlijk veel vakantieinspiratie! Wij zijn erbij, komen jullie ook? De kaartverkoop is inmiddels gestart.

 

 

Wisten jullie dat….

– kamer L’Olivo en Il Noce airconditioning hebben
– het schilderarrangement in juni 2019 is volgeboekt
– de kookweek van mei 2019 nog twee plekjes beschikbaar heeft
– Marcel afgelopen seizoen bijna 1500 sinaasappels heeft geperst
– wij Abruzzo de allermooiste regio van Italië vinden

In de volgende nieuwsbrief lezen jullie meer over onze plannen en arrangementen voor volgend jaar. Voor nu wensen we jullie hele fijne feestdagen en een gezond en reislustig 2019.

Related Posts